Geniet na

De Feestparade trok door de straten op zondag 3 juli om 16u. Bekijk hier het parcours of lees het programmaboekje
 

De livestream

 

Bedankt deelnemers

 
 

Bekijk de foto's

Op de facebookpagina vind je honderden foto's van fotografen Kurt Willaerts, Bjorn Leus, Eddy Van Ranst, Gina Van Geel, Carla Aerts.
 
 

Een duik in de geschiedenis 

Tijdens de tweede editie van de Feestparade tonen we je de gemeente in al haar facetten. Aan de hand van veertig taferelen waaronder 31 historische figuren zie je de geschiedenis van Puurs-Sint-Amands. In een bonte mengeling van toneel, dans, zang en muziek brengen de plaatselijke verenigingen, scholen, professionele groepen en ontelbare vrijwilligers de figuren tot leven. Het resultaat? Een uniek spektakel! 

Ontdek alle taferelen

Een stoet vol reuzen 

De feestparade krijgt hoog bezoek van zestig reuzen! In een indrukwekkende stoet kuieren ze door onze straten. Een glansrol is weggelegd voor onze eigen reuzen: Kobe Kabal, Mie Kalfut, Peer Puus, Kleine Wannes, Nonkel George, Tante Odette en Emile Verhaeren. Zij krijgen het Klein-Brabants gezelschap van bijvoorbeeld Leonie van Zates uit Branst en Donatus Kwik uit Wintam. Maar de reuzen komen uit alle hoeken van het land en zelfs van Nederland. Wist je dat reuzengildes zélf vroegen om te mogen meedoen? Dat toont alleen maar aan hoe bijzonder deze stoet is. 

Ontdek alle reuzen