Glorie: nieuw adresje voor ontbijt, lunch én dessert

2
mei
2023
Glorie

Een ontbijtzaak, lunchplek en crèmerie in één: dat is … Glorie! Een nieuw adresje van Bart Doms (38) op het Dorpshart. Het lekkers kun je ter plaatse verorberen of afhalen. 

Klanten kunnen ’s ochtends al komen genieten van een ontbijt. Wat staat er op de kaart? 

We serveren enerzijds klassiekers zoals spek met eieren en American pancakes met vers fruit. Maar anderzijds kun je hier ook totaal nieuwe smaken ontdekken. Ik denk dan aan flatbread met baba ganouch en humus of hartige wafels met cheddar.” 

Ook ’s middags worden de hongerige magen gestild. Wat serveren jullie dan? 

“Je hebt dagelijks de keuze tussen een viertal broodjes en een drietal salades. Ideaal dus voor een lichte lunch. Je bent welkom om die in de zaak zelf op te eten. Maar heb je weinig tijd en pik je liever iets op? Dan stap je gewoon binnen in het takeawaygedeelte.” 

“Ik wou altijd al graag iets doen met ijs, zeker omdat daar nog een markt voor is in onze gemeente.” 

In de namiddag is Glorie dé plek voor zoetebekken, vertel! 

“Vanaf 14u serveren we pannenkoeken en wafels: zelfgemaakt volgens de ouderwetse bereiding. Op grootmoeders wijze dus – de zaak is dan ook vernoemd naar mijn oma Glorie. Kom zeker ook eens proeven van ons roomijs: die draaien we zelf, in zestien smaken. Ook alle zoetigheid kun je trouwens afhalen.” 

Met Glorie ben je niet aan je proefstuk toe, want je runt ook al Puurs Lof. Vanwaar de keuze om een tweede horecazaak te openen? 

“Thoh, dat heet dan ambitie zeker. Ik wou altijd al graag iets doen met ijs, zeker omdat daar nog een markt voor is in onze gemeente. Toen het pand op het Dorpshart vrijkwam, twijfelden ik en mijn vrouw Inge niet. Enkele jaren geleden hadden we daar al een pop-up en werden we verliefd op de locatie. We maakten een pareltje van het interieur en ook het zonneterras op het Dorpshart is een grote troef.” 

Begin alvast te watertanden op www.glorie-puurs.be en volg @glorie_puurs op Instagram. 

Subsidie voor lokale handelaars 

Bart en Inge kregen voor hun nieuwe horecazaak een gemeentelijke subsidie van 25.000 euro. Wil jij ook je ondernemersdroom waarmaken in ons kernwinkelgebied? Of heb je daar al een zaak en wil je die een nieuwe look geven? Informeer naar jouw subsidiemogelijkheden via info@puursam.be.