Delicatessenzaak PuurSFood serveert smaken van de wereld

29
apr
2022
22032022 Rebecca Puurs001

Ben je liefhebber van gezonde wereldgerechten? Dan haal je vanaf juni je hart op bij PuurSFood. In de zaak van Rebecca Cailliau (26) vind je delicatessen om zelf mee te koken én kant-en-klare maaltijden om meteen te verorberen.

 

Welke delicatessen kunnen we bij je kopen? 

“Dat gaat bijvoorbeeld over pasta, olijven, tapenades, kruiden, olijfolie, wijn, confituur, … Onze kwaliteitsproducten zijn honderd procent puur en niet zomaar te koop in de supermarkt. Fervente en minder fervente hobbykoks vinden hier ingrediënten om een sublieme maaltijd op tafel te toveren.”

 

Wie niet graag kookt, kan ook een kant-en-klare maaltijd scoren, vertel!

“Elke dag zullen minstens vijf verschillende gerechten in de toog staan. Die bereiden we zelf met verse producten. Dat kan gaan van een Italiaans stoofpotje tot een Marokkaanse tajine. Smaken van de wereld dus. Er zal ook altijd een aanbod van soep en quiche zijn.”

 

“Er zullen twintig zitplaatsen zijn.”

 

Kunnen we de gerechten ook ter plaatse opeten?

“Ja, in de zaak zijn twintig zitplaatsen. Oorspronkelijk was dat niet mijn bedoeling, maar ik hoorde meermaals waaien dat daar vraag naar is. En uiteindelijk is het niet veel extra moeite voor mij. Klanten kiezen uit de toog wat ze willen, ik warm het even voor ze op. Zo is er weer een adresje bij om iets te eten in Puurs-centrum.”

 

Op welk publiek mik je?

“Wij kunnen vooral iets betekenen voor wie een evenwichtige maaltijd wil eten, maar zelf geen tijd heeft om die te maken. Want dat vergt wel wat werk, denk maar aan groenten snijden. PuurSFood biedt dus een gezond alternatief voor wie op drukke dagen anders frieten of Chinees zou afhalen.”

“Ons aanbod is ook ideaal voor singles. Want als je alleen bent, heb je niet altijd zin om alle potten en pannen uit de kast te halen voor jezelf.”

 

“Ik heb Wereldkeuken gestudeerd aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna heb ik altijd in sterrenrestaurants gewerkt.”

 

Heb je er altijd al van gedroomd om zo’n zaak te openen?

“Ja, ik heb Wereldkeuken gestudeerd aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Daarna heb ik altijd in sterrenrestaurants zoals Nuance gewerkt. Dat is leuk, maar ook beperkend. Je moet voor langere periodes dezelfde gerechten van die ene menukaart bereiden. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging waarbij ik zélf kan kiezen wat ik maak, elke dag iets anders.” 

Kom eens langs!

Palingstraat 8, Puurs