8 & 9. Thomas Lerooy (1981, Roeselare)

'Over and over', voor de bibliotheek, kant Hondsmarkt

KIP - Thomas Lerooy

Foto © David Legrève

In het raadselachtige werk van Lerooy lijken verschillende realiteiten door elkaar te lopen, elk met hun eigen wetmatigheden. De toeschouwer tuimelt van de ene beeldtaal in de andere, doorheen verschillende gelaagdheden, waarbij dood en eeuwigheid, schoon- en lelijkheid, orde en chaos, show en intimiteit, drama en humor elkaar ontmoeten. Lerooy ontwikkelt een hoogstpersoonlijke stijl: een mix van realisme, surrealistisch aandoende thema’s en met invloeden uit de klassieke beeldhouwkunst. Lerooy woont en werkt in Brussel.

ROUTE: Wandel even over de parking waar je links 'Brick Era' van Maarten Vanden Eynde (KIP 1) ziet. Wandel verder tot op het plein net voorbij de parking voor 'Obelrisk' van Thomas Lerooy.

'Obelrisk, schoolplein Sjabi Hondsmarkt

KIP - Thomas Lerooy

Foto © David Legrève

Thomas Lerooy, die in 1981 in Roeselare geboren werd, werkt intussen in Brussel aan een coherent oeuvre van tekeningen, bronzen sculpturen en schilderijen. In 2015 kreeg Lerooy als eerste nog levende kunstenaar een solotentoonstelling in het Petit Palais in Parijs. In eigen land volgden onder meer een solotentoonstelling in Museum Dhondt-Dhaenens in 2017, een duo-presentatie met Félicien Rops in het Kasteel Van Gaasbeek in 2018/2019 en een solotentoonstelling in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK) in Brussel.

De werken van Lerooy zijn opgenomen in de collecties van belangrijke internationale musea en instellingen zoals het Centre Pompidou in Parijs en de Belfius Art Collection in Brussel.

Van Thomas Lerooy tonen we ook werk in cc Binder: 'Remain'.

www.thomaslerooy.com
www.rodolphejanssen.com/artist/thomas-lerooy

ROUTE: Wandel rechts verder, door het Ursulinenpad tot aan de Begijnhofstraat. Hier ga je rechts en sla meteen links af, richting kerk. Voor de kerkdeur vind je een werk van Antony Gormley.