Kendell Geers (1968, Johannesburg, Zuid-Afrika)

Pro Deo et Patria

KIP - Kendell Geers

Foto © David Legrève

Kendell Geers groeit op in Johannesburg, Zuid-Afrika, een van de gevaarlijkste steden ter wereld. De van oorsprong Afrikaanse Geers (migrant van Nederlandse afkomst) werd na de scheiding van zijn ouders katholiek opgevoed door zijn vader. Al snel begon hij te rebelleren en zich te verzetten tegen alle autoriteit. Op zijn vijftiende keert hij zich tegen het koloniale verleden van zijn familie en wordt hij een anti-apartheidsmilitant. Nadat hij weigert om zijn legerdienst te doen, moet hij Zuid-Afrika verlaten. Hij gaat naar New York, waar hij de assistent wordt van Richard Prince. Zijn persoonlijk verhaal van een Afrikaner die "te blank is voor Afrika en te zwart voor Europa" heeft een sterke invloed gehad op zijn werk. Bij Geers gaat het, wat kunst betreft, niet over het kunstwerk zelf, maar over de boodschap achter het kunstwerk. Hij maakt zijn werken vooral om het establishment te ondermijnen. Geers woont en werkt in Brussel.

www.rodolphejanssen.com/artist/kendell-geers

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.