4. Charlotte Vander Borght (1988, Brussel)

'Mass IV', Dorpsharttuin

KIP - Charlotte Vander Borght

Foto © David Legrève

Puttend uit de geschiedenis van de schilderkunst, architectuur en design herinterpreteert Charlotte Vander Borght voortdurend de industriële productie, zowel op vlak van vormen als materialen. Gevoelig aan de versnelling van voortdurende veranderingen en aan geprogrammeerde veroudering, wil ze een hernieuwde aandacht vestigen op het alledaagse object door het te esthetiseren.

Charlotte Vander Borght toont hier Mass IV, een sculptuur uit een reeks werken gemaakt met elementen afkomstig van een façade van een Parijs modernistisch gebouw uit de jaren '70. Het materiaal krijgt op deze manier een nieuwe bestemming of een tweede leven als monument. De diversiteit van haar werk toont ze ook in kleinere metalen sculpturen die tot stand komen door middel van dezelfde elementen van deze façade.

charlottevanderborght.com
www.c-l-e-a-r-i-n-g.com

ROUTE: Wandel het park terug uit en volg het Dorpshart naar het winkelplein. Hier zien we 'Sâhfrau' (Kati Heck, KIP 2019), 'The Petsitter' (Cecilia Bjartmar Hylta) en 'Blackstar' en 'Back in Berlin' (Anne-Mie Van Kerckhoven).