Charlotte Vander Borght (1988, Brussel)

Mass IV

KIP - Charlotte Vander Borght

Foto © David Legrève

Puttend uit de geschiedenis van de schilderkunst, architectuur en design herinterpreteert Charlotte Vander Borght voortdurend de industriële productie, zowel op vlak van vormen als materialen. Gevoelig aan de versnelling van voortdurende veranderingen en aan geprogrammeerde veroudering, wil ze een hernieuwde aandacht vestigen op het alledaagse object door het te esthetiseren.

Charlotte Vander Borght toont hier Mass IV, een sculptuur uit een reeks werken gemaakt met elementen afkomstig van een façade van een Parijs modernistisch gebouw uit de jaren '70. Het materiaal krijgt op deze manier een nieuwe bestemming of een tweede leven als monument. De diversiteit van haar werk toont ze ook in kleinere metalen sculpturen die tot stand komen door middel van dezelfde elementen van deze façade.

charlottevanderborght.com
www.c-l-e-a-r-i-n-g.com

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.