12. Anna Zacharoff (1987, Zweden)

'National Museum', etalage cc Binder, kant Begijnhofstraat

KIP - Anna Zacharoff

Foto © David Legrève

Anna Zacharoff (° 1987, Stockholm) studeerde in 2015 af aan de Städelschule in Frankfurt am Main en woont en werkt momenteel in Brussel.

Zacharoff werkt met verschillende media waaronder performance, sculptuur, tekst, maar maakt vooral schilderijen. Een terugkerend thema in haar werk zijn organismen en wezens die op de bodem van de oceaan leven.

Met olieverf en pigment schildert Zacharoff mosselen, goudvissen, krabben, slakken ... in een samenspel van kleuren en lijnen die tegelijk figuratief en abstract zijn.

Deze motieven worden vaak geïsoleerd weergegeven op een leeg, maar lichtjes bewerkt doek, wat het gevoel wekt dat wat je ziet net zo aanwezig is als wat werd weggelaten. De leegte van het canvas kan gelezen worden als de uitgestrektheid van de oceaan en alles wat zich daar verschuilt.

De werken van Anna Zacharoff hebben een 'vuile perfectie'. Ze zijn overdreven om een gevoel voor het wezenlijke te vinden. De levendigheid van de kleur, de abrupte penseelstreken en de gespannen stilstand van de compositie lijken allemaal een energie uit te drukken waartoe deze wezens - nu gevangen op het doek - in staat zijn.

Van Anna Zacharoff tonen we ook twee schilderijen in cc Binder: 'Batcho' en 'Zaboo'.

artviewer.org/anna-zacharoff-at-standard-oslo

In cc Binder zie je ook werk van Frederic Geurts, Thomas Lerooy, Anne-Mie Van Kerckhoven, Cecilia Bjartmar Hylta. Van een vorige editie van Kunst In Puurs zie je werk van Rinus Van de Velde en Charlie De Keersmaecker. Cc Binder is voor deze expo elke dag open van 11 u. – 18 u., behalve op Kerstmis en Nieuwjaar.

ROUTE: Kunst In Puurs is een expo, voornamelijk in open lucht, die begint in Park Fort Liezele (Fortbaan), een kleine 2 km van cc Binder. Daar vind je de eerste werken van deze route en leiden we je verder tot je weer aan cc Binder bent. In Park Fort Liezele zie je werk van Mark Manders, Kendell Geers en Jos De Gruyter en Harald Thys.