't Suykerbootje verwent je met ambachtelijke pralines en koekjes

5
sep
2022

Goed nieuws voor de zoetebekken: op het Dorpshart in Puurs vind je nu een chocolaterie. Hans De Boodt, chocolatier bij ’t Suykerbootje, laat je alvast watertanden.

Welke lekkernijen bieden jullie aan?

“In onze toog zie je vooral veel pralines. We hebben zo’n 65 soorten. Voor de koekjesfans zijn er onder meer bokkenpootjes, kletskoppen en mellowcakes. En dan heb je nog onze confituur, chocopasta, chocoladerepen, … Het hele jaar door stellen we geschenkmanden samen en met Sinterklaas en Pasen maken we natuurlijk ook chocoladefiguren.”

Maken jullie alles zelf?

“Ja, bij de winkel is een atelier waar we alles ambachtelijk maken. Wat in de toog ligt, komt vers uit het atelier en dat proef je. Want hoe korter de tijd tussen productie en verkoop, hoe meer smaak je behoudt. Daarom hebben wij nooit enorme voorraden.”

“Klanten en voorbijgangers kunnen ons trouwens van op straat aan het werk zien in ons glazen atelier. Zo wordt je bezoek een echte beleving. En voor mezelf en mijn collega-chocolatiers is het leuk om de klanten te zien passeren en alle seizoenen buiten te kunnen volgen.”

 

“Wat in de toog ligt, komt vers uit het atelier en dat proef je.”

 

Jullie hebben al een winkel in Dendermonde. Vanwaar de keuze om ook naar Puurs te komen?

“We zijn al sinds 2009 bezig en we blijven groeien. Door dat succes hadden we nood aan een extra aterlierruimte en het leek ons leuk om er opnieuw een winkel aan te koppelen. We schuimden de wijde regio af, op zoek naar een geschikte locatie. In Puurs waren we meteen verliefd op het mooie Dorpshart waar we een plekje vonden in de prestigieuze nieuwbouwresidentie ‘Corneli’. De warmte van de mensen heeft ons enorm verrast: iedereen is zo enthousiast. We willen graag mee deel uitmaken van die positieve vibe in het handelscentrum.”

Wat is het leukste aan chocolatier zijn?

“Het voelt als een hobby waarvan ik gelukkig mijn beroep kon maken. Ik kan hier mijn passie voor chocolade en mijn creativiteit combineren, want we zijn gespecialiseerd in kleine pralines die degustatiebommetjes zijn waar smaak én looks top moeten zijn. Het is ook fantastisch om klanten met een blik vol goesting een doosje te zien samen stellen met de producten waar je zelf zoveel liefde en arbeid in stak.”

Wie wil, kan zich bij jullie ook chocolatier wanen voor één dag. Vertel!

“Wij organiseren workshops. Je wordt dan – bijna letterlijk – ondergedompeld in de wereld van chocolade. Je maakt zelf een kunstwerkje van pralines en figuren dat je uiteraard mag meenemen naar huis.”

Chocolaterie 't Suykerbootje

Subsidies voor handelaars

’t Suykerbootje kreeg van de gemeente Puurs-Sint-Amands een subsidie als duwtje in de rug. Ook andere (toekomstige) handelaars in het kernwinkelgebied komen daarvoor in aanmerking. De subsidies schommelen tussen de 2.500 en 25.000 euro. Meer weten? Surf naar www.puurs-sint-amands.be/subsidies-lokale-ondernemers, mail info@puursam.be of bel 03 203 27 00.