Historische aspergetuin Hof van Coolhem

In het Hof van Coolhem ga je op verkenning in een historische aspergetuin. Een unieke ervaring! Het hele Aspergefestival lang vind je in de tuin vrijwilligers van het ‘Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse asperge’. Zij speuren naar barstjes in de bermen. De beste manier om het witte goud te oogsten. 

Op komst: Aspergepunt

In het Hof van Coolhem zal een infopunt uit de grond rijzen waar je alles te weten komt over het witte goud. Verwacht je niet aan een saaie museumaanpak. Je wordt ondergedompeld in een moderne beleving met verhalen van vroeger en nu, met woord en beeld, met digitale extra’s. Het wordt een interactieve mix van horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Kortom: al je zintuigen worden geprikkeld tijdens deze culinaire reis. Voor dit project ontvangen we een subsidie van Toerisme Vlaanderen.

Benieuwd? Lees verder!

Voormalige Grootmeesters in de historische aspergetuin

Uitgestrekt groendomein

Het Hof van Coolhem in Kalfort is dé plek om uit te blazen in de natuur. Op het voormalige domein van de Cisterciënzers vind je ook een speelbos, bijen- en vlindertuin, hoogstamboogaard, … Kortom: een groene oase waar het aangenaam vertoeven is voor jong en oud. 

Wist je dat Vriendenkring Hof van Coolhem zich inzet om het groendomein voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken? Voorzitter Pierre Amelinckx (82) vertelt je meer! 

Meer info 

In het zomerseizoen dagelijks open van 8u tot 21u 

Coolhemstraat 64, 2870 Puurs-Sint-Amands