Warme William op bezoek in de Wissel

29
nov
2021

De voorbije maand was onze blauwe beer, Warme William, op bezoek in basisschool de Wissel. En zoals steeds werd hij met open armen ontvangen door leerlingen en leerkrachten. De komst van Warme William was niet de eerste actie rond mentale gezondheid in de school. De Wissel is immer al jaren een Rode Neuzenschool.

Leerlingen ontdekken de geluksdriehoek

Tijdens de maand oktober werkten de verschillende klassen op hun eigen manier rond de geluksdriehoek. Via allerlei leuke activiteiten leren de kinderen over hun emoties en hun kleine gelukjes. In enkele klassen stond Warme William ook centraal in een knutselopdracht. En de school maakte zelfs haar eigen versie van de Warme William Wandeling.

Tot slot koos iedere leerling ook zijn/haar eigen Warme William in de klas. Want iedereen kan een Warme William zijn. En iedereen verdient ook vrienden waar je terecht kan voor een babbel, steun of troost.

Mentale gezondheid als sleutel

De komst van Warme William is zeker niet de eerste actie rond mentale gezondheid in de Wissel. Dankzij een Rode neuzenproject en verschillende sponsors zijn er emotie-hoeken op de speelplaats waar leerlingen hun gevoelens kunnen uiten. Want je goed in je vel voelen op school is een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren.

Op naar de volgende

Met spijt neemt de Wissel afscheid van Warme William. Maar de reis van de blauwe beer gaat verder. Vanaf begin november vind je de bank aan Sjabi, campus Begijnhofstraat. Ook benieuwd naar hoe de leerlingen daar Warme William verwelkomen?