stepp zorgt voor tennis, padel en petanque in sportpark De Schans

7
apr
2021
stepplogo

Sportpark De Schans in Kalfort krijgt al goed vorm. Op deze multifunctionele sportsite zullen meerdere clubs verzameld zitten. Sinds kort kun je er bij stepp terecht voor tennis, padel en petanque.

Groot aanbod terreinen

stepp? Dat is de nieuwe naam van TC De Hasselt, de tennisclub die in 1986 neerstreek in de Guido Gezellelaan in Puurs. Op 1 april verhuisde de club naar sportpark De Schans. Voorzitter Bart Winters: “Op deze nieuwe locatie hebben we liefst elf tennisterreinen: vier binnen en zeven buiten. En dan zijn er buiten ook nog eens zes padelterreinen, waarvan twee overdekt. Wij waren destijds een van de eerste clubs in Vlaanderen die padel aanboden. Ondertussen is deze sport dé hype van het moment. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan bij ons ook komen petanquen.”

Ook voor niet-leden

Kriebelt het om de nieuwe terreinen uit te proberen, maar ben je geen lid van de club? Ook dan kun je gewoon een plein huren. Handig!

stepp in sportpark De Schans

Tennis- en padelschool

Wat je niveau ook is, iedereen is welkom bij club om een balletje te slaan of te gooien. Wie zijn vaardigheden graag wil aanscherpen, kan terecht in de tennis- en padelschool van de club: Play On! De school staat onder leiding van A-trainster Cindy De Leeuw die heel wat internationale ervaring op zak heeft. “Dankzij de nieuwe locatie kunnen we extra trainingsuren aanbieden. Ons team van getalenteerde lesgevers is er helemaal klaar voor. We kijken ernaar uit om iedereen hier de kneepjes van het vak te leren en zullen ook sterk inzetten op onze jeugdtoppers.”

stepp in sportpark De Schans

Natuurlijk geen club zonder clubhuis. De Puurse architect Bruno Callaert creëerde het ontwerp.

Over sportpark De Schans

Sportpark De Schans in Kalfort is een multifunctionele sportsite van 122.000 m2. Er is ruimte voorzien voor onder meer een ruiterhal, gezondheidscentrum, voetbalvelden, gymcentrum en tennispleinen. Door de centrale ligging in onze gemeente is het sportpark vlot bereikbaar voor inwoners uit alle woonkernen – met de fiets, de auto en het openbaar vervoer.

Meer weten?