RiseOne (Antwerpen)

Koko

Graffitikunstenaar Yvon Tordoir begon zijn graffiticarrière op jonge leeftijd, altijd gefascineerd door verf en de kunst van het creëren.

In 1998 begon hij de straten van zijn geboorteplaats te kleuren onder de naam RiseOne. Ondanks een opleiding grafisch ontwerp bleven graffiti en street art zijn liefde. RiseOne haalt zijn inspiratie uit Manga, Oldskool NY-schilderkunst, Sign-schilderij ... Het begon allemaal toen RisOne enkele collega-kunstenaars ontmoette die, net als hij, een passie hadden voor graffiti, wat in 2000 resulteerde in een kunstenaarscollectief genaamd “Aerosol Kings”.

De huisstijl van RiseOne is zeer gevarieerd: enerzijds zijn de kalligrafische werken van RiseOne zeer strak en uniek in zijn soort, maar hij heeft ook een passie voor het maken van fotorealistische schilderijen. Zijn werken zijn te zien in Antwerpen, Brussel, Parijs, Amsterdam, maar ook in LA en New York. Voor deze mural brengt RiseOne een eerbetoon aan Koko de Clown, gekend van de animatiereeks rond Betty Boop. Bij elk nieuw avontuur wordt Koko de clown geboren uit de pen en inktpot van zijn schepper, Dave Fleischer. Voor deze grappende, onhandige clown zit de buitenwereld vol onverklaarbare dingen die soms moeilijk te begrijpen zijn! Daarom keert hij het liefst terug naar de inktpot als het avontuur voorbij is.

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.