Restaurant Rollier, parel aan de Schelde

30
okt
2023
Restaurant Rollier, parel aan de Schelde

Een trekpleister in Sint-Amands? Dat is het restaurant vlak bij de mooiste Scheldebocht. Tot voor kort gekend als Café d’O, maar vanaf nu: Rollier. De nieuwe uitbaters zijn Nicolas Vandormael (32) en Maurane Adriaensens (26). Hij bemant de keuken, zij de zaal. De perfecte blend om hun horecadroom waar te maken. 

Wat voor gerechten serveren jullie? 

Nicolas: “We brengen de klassieke Franse keuken – maar altijd met een hedendaagse twist die vaak Aziatisch geïnspireerd is. Wie uitgebreid wil tafelen, kan genieten van een degustatiemenu met meerdere gangen. Daarop staan gerechten die je niet zomaar zelf maakt én die je moeilijk vindt bij andere restaurants. Ik vind het belangrijk dat mensen hier nieuwe dingen leren kennen.” 

Maurane: “Wie het graag wat bescheidener houdt, kan ook à la carte kiezen. Op ons menu staan klassiekers zoals garnaalkroketten, zeetong en ribeye. En natuurlijk paling in het groen en king krab, die specialiteiten zijn enorm gegeerd.” 

“Ik vind het belangrijk dat mensen hier nieuwe dingen leren kennen.” 

Jullie restaurant heeft een unieke ligging aan het water. Een grote troef? 

Nicolas: “Absoluut, je hebt hier een prachtig zicht op de Schelde en dat vinden klanten betoverend. Zeker in de zomer, want dan kun je tafelen op ons terras en zit je nóg dichter bij het water.” 

Maurane: “De Schelde zorgt ook voor gespreksstof aan tafel. Mensen vragen mij dan wat de uren van de veerboot zijn, hoe snel je op het water mag varen, … Eerlijk gezegd moet ik mij daar nog wat meer in verdiepen.” 

Een eigen zaak uitbaten is nieuw voor jullie, maar jullie hebben wel al bakken horeca-ervaring. Vertel! 

Maurane: “We hebben beiden gestudeerd aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Maar door ons leeftijdsverschil liepen we elkaar daar nog niet tegen het lijf. Dat gebeurde pas toen we beiden werkten in restaurant Eyckerhof, waar de vonk tussen ons over sloeg.” 

Nicolas: “Daarna ging Maurane bij Bistro H-eat aan de slag en kwam ik terecht in Café d’O. Daar wist de vorige uitbaatster dat het onze droom was om een eigen zaak te hebben én gaf ze ons die kans. Na enkele weken wikken en wegen hebben we die met beide handen gegrepen.” 

“Een Michelin-ster is vandaag geen prioriteit.” 

De horeca is een harde sector. Waarom kozen jullie er toch voor om deze uitdaging aan te gaan? 

Maurane: “Het is een job die enorm veel voldoening geeft. Wij worden blij van ánderen blij te maken. Als mensen ons op het einde van hun bezoek bedanken voor het lekkere eten en de fijne bediening, dan doet dat wat met mij.” 

Nicolas: “Het is inderdaad hard werken en het stopt nooit. Maar dat wisten we op voorhand. We werkten elk jarenlang als de rechterhand in bloeiende zaken en hebben ons toen al ingezet alsof het voor onszelf was.” 

Wat zijn jullie ambities? Dromen jullie van een Michelin-ster?  

Maurane: “Als dat komt, dan komt dat en zullen we het met open armen ontvangen. Maar het is vandaag geen prioriteit. We zijn nog lang niet op ons hoogtepunt. We hebben nog zoveel ideeën om nog beter te worden.” 

Vanwaar de naam ‘Rollier’?
 

Maurane: “Ons restaurant bevindt zich vlak naast het geboortehuis van Emmanuel Rollier, de voortrekker van de Boerenkrijg in Sint-Amands. Bovendien betekent ‘rollier’ in het Frans ‘scharrelaar’, een vogel die af en toe neerstrijkt op het water – passend bij onze ligging aan de Schelde.” 

Wist je dat Rollier nu ook open is op maandag? En dat je er een feestzaal kunt huren – met of zonder catering erbij? Surf voor alle details naar www.restaurant-rollier.be.