Kameraden openen fietsenwinkel Arvil: “Hier kunnen we van onze passie ons beroep maken”

4
mrt
2024
20240129 Fietsenwinkel Puurs0057

Nils Heyns (32) en Gerben Peersman (33) zitten al twintig jaar in het wielermilieu. Ze koersen graag en weten alles over fietsen. Samen maken ze nu hun droom waar: een fietsenwinkel in Puurs-centrum. Maak kennis met Arvil.

Jullie focussen vooral op onderhoud en herstellingen. Vertel!

Nils: “In onze werkplaats staan we paraat om je fiets onder handen te nemen. Dat kan gaan om een kleine herstelling zonder afspraak, denk aan een platte band repareren. Op afspraak verzorgen we ook het groot onderhoud van je fiets. We vinken een checklist af zodat je daarna weer vlot en veilig de weg op kunt.”

Gerben: “Alle fietsen zijn welkom: van stadsfietsen, over koersfietsen, tot elektrische fietsen. Bij die laatste checken we dan bijvoorbeeld of de motor nog goed werkt en of er software-updates nodig zijn. Het maakt ons ook niet uit van welk merk je fiets is en waar je hem kocht.”

 

“Je kunt hier terecht voor een bikefit: dat is een proces waarbij we jouw optimale fietshouding achterhalen”

 

Jullie bieden ook een bikefit aan. Wat is dat?

Gerben: “Dat is een proces waarbij we jouw optimale fietshouding achterhalen. Op basis daarvan stellen we je fiets af: hoe moet je zadel staan, wat is de beste stuurpositie, welke fietsmaat heb je nodig, …? Dankzij een bikefit kun je je fietscomfort vergroten en daar heeft iedereen baat bij. Wil je als fanatieke fietser je prestaties verbeteren? Dan gaan we nog een stapje verder en nemen we ook de aerodynamica en efficiëntie onder de loep.”

 

Verkopen jullie ook fietsen?

Nils: “We hebben altijd een paar modellen op voorraad in onze winkel. Uiteraard valt er veel meer te bestellen dan het aanbod ter plaatse. Samen zoeken we naar de geschikte fiets die je een tijdje later bij ons kunt ophalen. En mag je via je werk een fiets leasen? Ook dat kan via ons geregeld worden!”

 

“We deden beiden intensief aan wegwielrennen”

 

Jullie runnen de zaak met z’n tweeën. Hoe kennen jullie elkaar?

Gerben: “We zitten al twintig jaar in hetzelfde koersmilieu. Beiden deden we intensief aan wegwielrennen bij de Elite 2. Nils rijdt nog altijd wedstrijden, ik fiets enkel nog voor het plezier. Maar fietsen is dus onze gedeelde passie en het is fantastisch dat we daarvan samen ons beroep kunnen maken.”

 

Vanwaar de keuze voor Puurs-centrum?

Nils: “We zochten iets in de ruime regio Rivierenland. Via via werden we getipt over dit pand in de Stationsstraat. We zagen er meteen potentieel in. Het heeft een industriële uitstraling waarin onze activiteiten perfect passen.”

Gerben: “Puurs-centrum is de laatste jaren helemaal vernieuwd en je ziet dat het heel wat ondernemers aantrekt. We vertoeven hier in goed gezelschap van andere winkels en zien het helemaal zitten.”

fietsenwinkel

Je vindt Arvil in de Stationsstraat 5.

Meer weten? Surf naar www.arvil.be.

Subsidies voor ondernemers

Nils en Gerben kregen voor de inrichting van hun pand een subsidie van de gemeente. Heb jij ook een ondernemersdroom en ben je benieuwd op welke financiële steun je mag rekenen? Ontdek er hier alles over.