Jade van conceptstore Atelyayy

27
dec
2023
Jade Aerts in haar conceptstore Atelyayy in de Hoogstraat

Puurs-centrum is weer een winkeladres rijker. Bij Atelyayy vind je kleding en interieurspullen. Jade Aerts (25) maakt er haar ondernemersdroom waar. 

Wat kunnen we bij je kopen? 

“Atelyayy brengt vooral hippe dameskleding. Je vindt hier kleurrijke kleedjes, broeken, truien, blouses, jassen, … Ik verkoop ook schoenen: van geklede muiltjes tot sportieve sneakers. En dan is er nog een resem accessoires – denk aan handtassen, juwelen en telefoonhoesjes. Ik richt mij vooral op een jonger publiek, maar een leeftijdsgrens is er niet. Veel vijftigers en zestigers zullen hier evengoed hun gading vinden.” 

Atelyayy is een conceptstore. Dus je biedt meer aan dan kleding alleen? 

“Klopt, klanten hebben een keuze aan interieurspullen zoals kussens, dekens, vazen, droogbloemen en kaarsen. Leuk om jezelf te verwennen én cadeau te doen aan een ander. Bijna alles is van Belgische makelij, zo wil ik andere jonge ondernemers steunen. Ook vind je hier allerlei lekkers zoals snoepgoed, chocopasta en granola - allemaal ambachtelijk gemaakt.” 

“Mag je naar een feestje? Dan vind je hier je outfit én je cadeau: twee vliegen in één klap” 

Wat zijn de troeven van je zaak? 

“Bij Atelyayy koop je nog kleding die betaalbaar is. Dat maakt het voor klanten mogelijk om toch regelmatig iets nieuws toe te voegen aan hun kleerkast. Ik volg de modetrends op de voet – dus het aanbod is hip en trendy. Een ander voordeel is dat ik meerdere dingen aanbied onder één dak. Mag je naar een feestje? Dan vind je hier outfit én je cadeau: twee vliegen in één klap.” 

Vanwaar het idee om een winkel te openen? 

“Mijn ouders zijn ook zelfstandigen, net als veel andere familieleden. Dat ondernemersbloed stroomt ook in mij. En ik heb al altijd een passie gehad voor kleren. Ik kleed me graag nét iets anders dan de rest. Het leek me geweldig om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik mag nu naar beurzen in Brussel, Amsterdam en Parijs om daar de leukste spullen uit te kiezen voor mijn klanten: geweldig.” 

“De laatste jaren is het kernwinkelgebied echt aan een opmars bezig” 

Atelyayy is niet helemaal nieuw voor je, vertel! 

“In mei 2023 lanceerde ik Atelyayy als webshop – toen uitsluitend met kleding. Ik wilde zonder veel risico proberen of mijn concept zou aanslaan. Van bij het begin was dat meteen een schot in de roos. De bestellingen stroomden binnen vanuit heel Vlaanderen. Ik verzond zelfs pakjes naar de Ardennen en Nederland. Door dat succes begon ik nog meer te dromen van een fysieke winkel. Toen er een pand vrijkwam, besloot ik de sprong te wagen.” 

Waarom koos je voor Puurs-centrum? 

“Ik heb heel mijn jeugd in Puurs gewoond en mijn mama had hier een winkel. De laatste jaren is het kernwinkelgebied echt aan een opmars bezig. Er komen steeds nieuwe zaken bij en er zijn veel evenementen. Atelyayy ligt in de Hoogstraat, in het verlengstuk van het Dorpshart. Hier passeert dus best wel wat volk.” 

Subsidies voor ondernemers 

Om haar droom waar te maken kreeg Jade een financieel duwtje in de rug van de gemeente. Ook benieuwd naar onze subsidies voor ondernemers in Puurs-centrum? Ontdek er alles over op: www.puurs-sint-amands.be/premies-en-subsidies

Jade poseert blij een kledingrek in haar kledingwinkel Atelyayy