Tal R (1967, Tel Aviv)

Man backwards on horse

Tal R (Tal Shlomo Rosenzweig) woont en werkt in Kopenhagen. Hij staat bekend als een van de meest actieve en productieve kunstenaars van deze tijd. Zijn inspiratiebronnen zijn zeer uiteenlopend: Picasso, Dumas en Picabia. Omgekeerd is zijn werk wereldwijd een referentiepunt voor veel hedendaagse kunstenaars. 

De creatieve kracht van Tal R is overvloedig, mateloos en onuitputtelijk: alles in zijn omgeving transformeert hij tot kunst. Zijn werk oogt wild en vitaal, met een bewust speelse – bijna absurdistische – toon. Hij schildert, tekent en maakt collages, sculpturen en meubels. Tal R is een scherpe waarnemer die zijn inspiratie haalt uit wat er speelt in zijn persoonlijke belevingswereld en daarbuiten. 

Deze info en nog veel meer lees je op: 

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.