Stefan Rinck (1973, Homburg) 

Rubble Snake Picasso Totem

Stefan Rinck komt uit een Duitse kunstenaarsfamilie. Hij studeerde kunstgeschiedenis en filosofie aan de Saarland Universiteit en beeldhouwkunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Karlsruhe.

Voor zijn figuratieve sculpturen gebruikt Rinck traditionele gereedschappen en technieken van direct carving. Hij werkt met zandsteen, kalksteen, marmer ... Inspiratie haalt Rinck in verschillende tijdperken, bijvoorbeeld de Franse Romaanse periode, maar ook in de populaire cultuur zoals bij videogames en strips. De sculpturen van Rinck vormen een samenspel van karakters, dieren, monsters en hybride wezens. De geschiedenis, mythen, religie en folklore zijn nooit veraf. De humor en lichtheid van zijn werk staan in schril contract met de gebruikte, harde materialen.

Je vindt werk van Stefan Rinck in de publieke ruimte van Zuid-Korea, Parijs, Berlijn …

Deze info en nog veel meer lees je op: 

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.