Nick Geboers (1987, Borgerhout)

Fotografie

Als beeldzoeker, gefascineerd door de rijke geschiedenis van de fotografie, graaft hij het medium uit van het functionele naar het esthetische. Geboers is in de eerste plaats beeldmaker en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan fotografische instrumenten en technieken. Hij is ook een verzamelaar van foto's die ooit voor wetenschappelijke of beschrijvende doeleinden werden gemaakt, maar die nu - wanneer hun context verloren is gegaan - als enigmatische artefacten verschijnen. Hij presenteert zijn eigen beelden en de ‘verworven beelden’ in zorgvuldig doordachte constellaties.

Deze visuele c.onstructies lokken een breed scala aan mogelijke lezingen uit. Verschillende lagen van referenties en betekenissen worden dikker door te onderhandelen tussen de menselijke gevoeligheid en steriele technologie. Verschillende fotografische tradities en hun beeldtalen vormen een breed referentiekader en suggereren verschillende ideeën en verhalen. Hierdoor beweegt Geboers zich in een vrije ruimte tussen harde en zachte wetenschappen. Wisselen tussen de positie van archeoloog en beeldend auteur.

Meer over Geboers vind je op www.nickgeboers.com

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.