Kati Heck (1979, Düsseldorf)

Sâhfrau

Kati Heck gebruikt de grote verscheidenheid aan beeldtalen die de kunst biedt om uitdrukking te geven aan haar persoonlijke belevingswereld. Bij Heck lopen hyperrealistische beelden naadloos over in cartooneske schetsen of stilistische referenties aan de kunstgeschiedenis.

Heck maakt veelal grote schilderijen en sculpturen met bonte verzamelingen van figuren, voorwerpen en symbolen, die samen een ingewikkeld verhaal lijken te vertellen. Met verwijzingen naar strips, films en pornografie laat ze zich rijkelijk inspireren door populaire cultuur, maar ook uit haar eigen ervaringen put ze inspiratie – de figuren die ze afbeeldt zijn geregeld gemodelleerd naar mensen die ze zelf heeft ontmoet.

Het is voor Heck niet de bedoeling dat het werk meteen begrepen wordt; het gaat haar vooral om de verbeeldende kracht van het uiteindelijke resultaat. “Hoe meer ik je vertel, des te meer wordt het oog van de toeschouwer gedirigeerd en des te minder hij of zij kan zien.”

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.