Jos De Gruyter en Harald Thys (België)

De drie wijsneuzen

Sinds de tweede helft van de jaren 1980 werken Jos De Gruyter en Harald Thys samen. De drie wijsneuzen vallen op in het landschap. Dankzij de heroïsch-realistische aard van de drie figuren, kan je hen gerust in het rijtje plaatsen van monumenten als het Vrijheidsbeeld (New York) of Christus de Verlosser (Rio de Janeiro). Oorspronkelijk dienden dergelijke beelden als wegwijzer, maar nu zijn het vooral echte must-sees geworden. De drie hoofden zijn ook échte wijsneuzen: koppig kijken ze alle drie in een andere richting: naar de uithoeken van onze gemeente, of zelfs verder nog, naar onze buurlanden.

De 3 hoofden werden geprint met een 3D-printer en daarna voorzien van een beschermende laag glasvezelversterkt polyester. De pilaren waarop de hoofden staan zijn van composiet en vervolgens met een voetconstructie verankerd in de grond.

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.