Esther Kläs (1981, Mainz) 

Estar

Esther Kläs woont en werkt in Barcelona. Ze studeerde aan de Kunstakademie Düsseldorf en aan het Hunter College in New York. Haar werk maakt deel uit van permanente collecties in bijvoorbeeld het KOLUMBA Museum in Keulen en MAXXI in Rome. De laatste jaren stelde ze ook tentoon over de hele wereld: van Rome, over New York, tot Tel Aviv. Ze werkt ook samen met choreografen en dansers om voorstellingen en video's te maken.

Kläs ontwikkelde een kenmerkende beeldtaal die hedendaagse sculpturale normen en discoursen uitdaagt. Met behulp van kneedbare materialen is Kläs een beeldhouwer die een intieme fysieke relatie met haar werk onderhoudt. Ze heeft aandacht zowel voor haar innerlijke ervaring als voor de externe realiteit. Haar sculpturen en werken op papier verschijnen tegelijk als mysterieuze aanwezigheden en projecties van een poëtische verbeelding. Pas bij het vertragen merken we de intuïtieve lichamelijkheid van de gebaren die haar werk vormgeven. Ze keert altijd terug naar vragen over de essentie van dingen, naar openheid en naar de flexibiliteit van de geest.  

Deze info en nog veel meer lees je op: 

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.