David Altmejd (1974, Montréal) 

To understand

David Altmejd woont en werkt in Los Angeles. Hij werkte mee aan de tentoonstelling ‘Flux’ in het Musée d'Art Moderne in Parijs die reisde naar het MUDAM in Luxemburg en het Musée d'Art Contemporain in Montréal. In 2007 vertegenwoordigde hij Canada op de Biënnale van Venetië. 

David Altmejd maakt sculpturen die vaak het onderscheid doen vervagen tussen interieur en exterieur, oppervlak en structuur, representatie en abstractie. Hij werkt veel rond het menselijk lichaam in relatie tot processen van verval, vernieuwing en transformatie. Zijn sculpturen bevatten vaak onverwachte materialen waarvan de combinaties boeiend, verontrustend of extreem poëtisch zijn. Gemotiveerd door de onzichtbare werelden die vaak onder de oppervlakte bestaan, onthult de kunstenaar die verborgen structuren in zijn eigen werken met negatieve ruimtes: gaten, scheuren en met kristallen gevulde openingen zijn een terugkerend motief.  

Deze info en nog veel meer lees je op: 

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.