Blancbec (1976, Brussel)

Streetart

De Brusselse autodidactische kunstenaar Blancbec is actief als graffitikunstenaar als hij in de straten van Barcelona met de hand geschilderde affiches ziet die rechtstreeks op de muur geplakt zijn. Dit zet hem ertoe aan om de letter een andere bestemming te geven en gedurfde geometrische personages in het leven te roepen, zoals het vogeltje dat in zijn werk de hoofdrol speelt. Sinds 2003 werkt hij onder het pseudoniem Blancbec en vind je zijn levendige murals met hun gemakkelijk te herkennen kleurengamma, over heel Europa.

Meer info op https://blancbec.be/

Kunst in Puurs

Na elke editie van de jaarlijkse kunstroute Kunst in Puurs KIP blijven enkele werken plakken in Puurs-Sint-Amands. Nu maakt dit werk deel uit van de permanente kunstcollectie van de gemeente. Download het routeplannetje met alle werken in de publieke ruimte die behoren tot de permanente collectie. Haal een papieren versie af in een van de toeristische infopunten. Of boek een gegidste wandeling bij Toerisme Klein-Brabant (2 uur).

Ontdek elk jaar de nieuwe KIP-kunstroute, van half december tot eind februari. Alle info op www.uitinpuurssintamands.be.