De Kaai

De Kaai

Een pareltje in onze gemeente is de kaai in Sint-Amands. Je hebt er een waanzinnig uitzicht op de mooiste bocht van de Schelde. Vlij je neer op een bankje. Sta stil bij het graf van Emile Verhaeren. En laat je varen door de veerboot.

Praalgraf van Emile Verhaeren

De kaai van Sint-Amands was tot de jaren zeventig een aanlegplaats, maar door de verhoging van de dijken verdween deze activiteit. Blikvanger aan het water is het praalgraf van Emile Verhaeren. Aan de oever van de Schelde kreeg de 19de-eeuwse schrijver-dichter zijn laatste rustplaats. Wie meer wil weten over de schrijver, kan terecht in het nabijgelegen Verhaerenmuseum.

foto: koenvanmol.com

De veerboot

Krijg je zin om het water op te gaan? Dan neem je toch gewoon de veerboot! Die brengt je gratis naar Moerzeke en Mariekerke. Van daar kun je te voet of met de fiets verder op verkenning in het prachtige Scheldelandschap. Check hier de uren van de veerdienst. Als je zelf met de boot komt, kun je die onder bepaalde voorwaarden even laten liggen aan de aanlegsteiger.

Culinair genieten

Geen mooier decor om te tafelen dan langs de Schelde. Restaurant Den Amandus staat bekend voor zijn vis- en vleesspecialiteiten op houtskoolgrill en voor zijn palinggerechten. En in Café d’O  staat een jong keukenteam voor je klaar dat voortdurend zoekt naar de puurste vorm van koken. In de zomer van 2020 schoven koning Albert en koningin Paola er aan tafel.

Uiteraard zijn er nog meer horecazaken. Ga zelf op verkenning en test ze uit!

Contact

    De Kaai