Riddering Jelle Cleymans

Om ons witte goud extra in de kijker te zetten, bestaat er een ‘Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperge’. Bij het begin van het Aspergefestival wordt er elk jaar een nieuw lid geridderd. Dat zijn bekende personen die een band hebben met onze gemeente en de asperge genegen zijn. In 2022 zal Jelle eindelijk geridderd worden!

Jelle Cleymans is zanger en acteur. Als kleine jongen maakte hij zijn tv-debuut in De Kotmadam. Daarna kreeg hij grote rollen te pakken als ‘Evert’ in de Ketnet-soap Spring en als Jens in de populair één-serie Thuis. Jelle is ook een veelgevraagde musicalacteur. Hij was onder meer te zien in Kuifje40-45 en Daens. Jelles grootouders waren jarenlang de uitbaters van het voormalige café Klein-Brabant in Puurs. Hij komt dus al sinds jaar en dag op bezoek in de gemeente.

In mei 2020 zou acteur en muzikant Jelle Cleymans tot ridder geslagen worden. Het coronavirus besliste er anders over. "Ik hoop dat ik volgend jaar nog altijd ridder mag worden", zegt Cleymans op Radio 2 Antwerpen. Natuurlijk Jelle! Lees het volledige interview.

Jelle Cleymans poseert met asperges

© Foto Jelle Cleymans: KaaTigo