Asperges met eitjes

Ferdy Debecker, peter van het Aspergefestival, geeft één van zijn favoriete gerechten prijs.

Bord asperges met eitjes

Wat heb je nodig? 

  • 2 asperges per persoon 

  • ½ eitje per persoon 

  • 1 dl Duvel bier 

  • 1 dl kippenbouillon 

  • 2dl room 

  • Kervel 

  • Grijze garnaal 

Hoe ga je te werk? 

  • Asperges beetgaar koken in gezouten water 

  • Eitjes koken gedurende 6 minuten 

  • Duvel bier, kippenbouillon en de room inkoken tot de helft 

  • Afkruiden met peper en zout 

  • Asperges versnijden 

  • Eitjes halveren 

  • Asperges in diep bord dresseren 

  • Sauseren met Duvelsaus 

  • Het eitje op de asperges dresseren 

  • Garnaaltjes verdelen over de asperges 

  • Afwerken met kervel pluksel