Pukema komt eraan

28
aug
2023

Pukema is een vast begrip in onze regio. Wist je dat de PUurse KErmis MArkt dit jaar al 50 jaar bestaat? Ondertussen is de kermis uitgegroeid tot zoveel meer. Het parcours bestaat uit verschillende pleinen met elk zijn eigen invulling en charme. Ze worden met elkaar verbonden door de straten met ontelbaar veel standjes. Mis het niet op 15, 16 en 17 september.

Nostalgische expo

Het 50-jarig bestaan van Pukema wordt prachtig in de verf gezet met een nooit eerder geziene expo. Maak een nostalgische reis door de tijd en ontdek de expo met beelden uit alle vorige edities.

Onze zusterstad viert mee

Wist je dat onze gemeente een zusterstad heeft in Polen? Dat is Dębica! Al bijna 25 jaar organiseren we waardevolle uitwisselingsprojecten en ontstonden heel wat nieuwe vriendschappen. Speciaal voor dit feestjaar zakt een Poolse delegatie af naar Puurs. Op vrijdag 15 september verzorgen de Poolse dansgroepen de feestelijke openingsavond van 50 jaar Pukema. Kom naar het Dorpshart vanaf 20u!

Concerten op het Dorpshart

Geen Pukema zonder headliners op het Dorpshart. Op zaterdagnamiddag zet Kapitein Winokio de boel op stelten. ’s Avonds klimmen K’s Choice, Levellers, DJ Ward, Pauwel en Bluai op het podium. Muziekliefhebber, je weet waar naartoe!

Betoverend circusplein

Acrobatentoeren op het Kerkplein! Dat wordt voor één dag omgetoverd tot een magisch circusplein. Laat je verbluffen door de waaghalzerij van internationale acts als die van Uli So, Barbara Probst en Synergia.

Parcours

Op zaterdag heeft het parcours op elke hoek van de straat een nieuwe verrassing in petto. Kuieren is daarbij het sleutelwoord. Tik de leukste spulletjes op de kop, eet of drink iets lekkers en leer ondertussen de verenigingen uit de regio kennen. Pukema zorgt voor internationale straatacts die zich te midden van de bezoekers afspelen: er komen papegaaien, een olifant en Ron Jaluai en Cirque Poubelle brengen het beste van zichzelf.

Kermis

Eendjes vangen, met de botsauto’s rijden, in het reuzenrad stappen? Op de Hondsmarkt bonst je kermishart van plezier. Je honger stil je er uiteraard met frietjes, smoutebollen en suikerspinnen.

Puus Pruuft

Hongerige magen worden op zondag gestild tijdens Puus Pruuft, een culinaire markt vol foodtrucks. Proeven van al dat lekkers doe je op de tonen van Jaap Reesema. Om 15u maakt hij er een feest van!

Samen met verenigingen

Pukema is niets zonder lokale verenigingen. Ook deze editie zetten ze hun beste beentje voor. Enkele voorbeelden: Pukema Plage Beachbar en Party door KSA Puurs, de Plankgasfuif, Beënhart Hardcore aan Jeugdhuis Jazaki, de bar van Chiro Puurs aan het dansplein en Doofpot in de Dorpsharttuin. Je vindt alle info op de Pukema-website.

K's Choice

Check www.pukema.be en volg Pukema op Facebook en Instagram. Deel je foto’s, video’s en verhalen met de tag #Pukema23 en tag @puk.ema op Instagram.