Winterbar is terug

28
okt
2022

De immens populaire winterbar is terug... op een nieuwe locatie. Ze verhuist immers naar het Dorpshart. In combinatie met extra energiezuinige verlichting wordt winkelen in Puurs centrum nog gezelliger. Puurs-Sint-Amands en cc Binder zorgen ook opnieuw voor een warme winter vol activiteiten en ontmoetingen.

Winterbar 730

Dit jaar verhuist de Winterbar naar het Dorpshart. Dit in combinatie met tal van kerstbomen, nieuwe en nog energiezuinigere winterverlichting, een megagezellig winterterras maakt van ons handelscentrum dé ideale plaats om de perfecte eindejaarscadeautjes op de kop te tikken voor of na je bezoekje aan de Winterbar. Als gemeentebestuur willen we dan ook de lokale economie in deze economisch uitdagende tijden ten volle ondersteunen.

Meer dan 60 lokale verenigingen maken samen Winterbar 730 waar. "Dit jaar verhuist de Winterbar naar het Dorpshart. Daar brengen ze sfeer en plezier. Ik ben echt fier op het verenigingsleven in onze gemeente. Zo veel mensen die zich inzetten ... Prachtig gewoon", straalt schepen van evenementen Hilde Van der Poorten.

En de locatie is niet de enige nieuwigheid. Zo is er deze winter ook een dartstornooi en een gezellig winterterras. Kom zeker langs tussen 9 december en 8 januari 2023. Zo geef je de verenigingen die de winterbar uitbaten ook een duwtje in de rug.

Kerstmarkt en gezellige wintersfeer

Dit jaar zet Puurs-Sint-Amands extra in op gezelligheid en kerstsfeer in het centrum. Zo investeert het lokaal bestuur in nieuwe energiezuinige winterverlichting. Ook in de andere woonkernen branden opnieuw de lichtjes tijdens deze winterperiode.

Op zondag 18 december kun je kuieren op de kerstmarkt in Puurs centrum. Je vindt er niet enkel marktkramers maar ook de lokale verenigingen. Ook onze handelaars zijn open en ontvangen je met open armen. Met het bezoek van de kerstman en kerstelfjes wordt het een extra gezellige dag in het centrum.

Kunst in Puurs

De achtste editie van Kunst in Puurs (KIP) wordt opnieuw een kunstroute die je meeneemt langs hedendaagse kunst in onze openbare ruimte. Wilfried Cooreman selecteert samen met cc Binder enerzijds opkomende, anderzijds gevestigde nationale en internationale kunstenaars. Volg de KIP-route van 17 december tot en met 26 februari 2023.

Met de steun van de Vlaanderen geeft Puurs-Sint-Amands tijdens KIP ook de aftrap voor de eerste kunstinterventie in de groene ring rond Puurs. Deze omgeving leent zich uitermate goed om een geïntegreerd verhaal te vormen tussen landschap, recreatie en kunst. De eerste realisatie wordt verwacht tijdens de winter van 2023.

Museum of the Moon

Een ongelooflijk kunstwerk van Luke Jerram, dat is Museum of the Moon. Het licht van de maan, de bijbehorende geluidscompositie en de hele ervaring zal bezoekers betoveren in de Sint-Pieterskerk van Puurs. Van 28 december tot en met 29 januari 2023.

De Winter van cc Binder

Ook cc Binder programmeert dit jaar opnieuw voor de Winter van Puurs-Sint-Amands. Het vuurspektakel dit jaar komt van Moving Fire Arts. Je kan hen kennen van Belgium's Got Talent 2021. Zij brengen twee voorstellingen op de speelplaats van SJABI Begijnhof. De voorstelling is gratis maar reserveer op tijd je plaatsje.

Brasillidades speelt een Oorverwarmer-concert op donderdag 22 december. De Bonanzas nemen ons mee naar 'A 1960's Christmas'. En op 29 januari kun je genieten van het nieuwjaarsconcert door Nuove Musiche in de theaterzaal.

730 koppen: de expo

Het feestjaar 730 Puurs zorgde al voor heel wat fijne evenementen. Maar voor we het feestjaar afsluiten, kun je tijdens het openingsweekend van de winterbar de 730 portretten ontdekken. Deze portretten zeggen iets over de persoon, maar ook over het verhaal achter de persoon. De artistieke presentatie zorgt voor een overweldigende ervaring.

Nieuwjaarsdrinks

Puurs-Sint-Amands klinkt samen met zijn inwoners op 2023. Op zondag 8 januari van 11u tot 13u op de Kaai in Sint-Amands en op zondag 15 januari van 14u tot 18u op het Dorpshart in Puurs. Binnenkort kun je daarvoor gratis inschrijven.

Eindejaarsactie

De plaatselijke UNIZO-afdeling van Puurs-Sint-Amands organiseert ook dit jaar weer een eindejaarsactie van 10 tot en met 31 december 2022. Bij elke aankoop ontvang je een kraslotje waarmee je direct 10 euro kan winnen en spenderen. Niet gewonnen? Dan gaat je lotje mee in de pot voor de grote trekking tijdens de nieuwjaarsdrink. Je maakt dan kans op één van de hoofdprijzen. In totaal zit er 15.000 euro in de prijzenpot.

Poëzieweek

De Winter van Puurs-Sint-Amands sluiten we af met de Poëzieweek. Van 26 januari tot en met 1 februari 2023 kan je deelnemen aan verschillende activiteiten in de bib en cc Binder. Meer informatie hierover volgt later.