Winter van Puurs-Sint-Amands trekt feestjaar op gang

9
nov
2021

De immens populaire winterbar is terug. Die wordt omgedoopt tot 'Winterbar 730'. En de ijspiste mag niet ontbreken. Maar dat is niet alles: de winter zit vol hartverwarmende activiteiten. Puurs-Sint-Amands zorgt samen met cc Binder voor een warme winter.

Winterbar 730 & ijspiste
Maar liefst 70 lokale verenigingen maken samen Winterbar 730 en ijspiste waar. "In Park Fort Liezele brengen ze sfeer en plezier. Ik ben echt fier op het verenigingsleven in onze gemeente. Zo veel mensen die zich inzetten en meeschrijven aan dit verhaal... Prachtig gewoon", straalt schepen van evenementen Hilde Van der Poorten. Iedereen is welkom van 9 december tot en met 9 januari 2022.

Kerstmarkt en verlichting
Op zondag 19 december kun je kuieren op de kerstmarkt op het Kerkplein in Puurs centrum. Met de mooie winterverlichting wordt het een extra gezellige dag in het kernwinkelgebied. De winterverlichting gaat trouwens al aan op 15 november. Midden januari wordt de verlichting uitgebreid met hartjes, als knipoog naar het feest van de liefde op 14 januari. Ook in de andere woonkernen branden de lichtjes vanaf begin december.

Kunst in Puurs
Ook Kunst in Puurs (KIP), de ondertussen bekende jaarlijkse expo in de openbare ruimte komt terug. "De kunstwandeling is erg divers en verrassend. We gaan een stapje verder en brengen nog grotere kunstenaars naar Puurs. Nationaal én internationaal", zegt Ronny Tourné, schepen van cultuur. Volg de KIP-route van 18 december tot 27 februari 2022.

Museum of the Moon
Een ongelooflijk kunstwerk van Luke Jerram, dat is Museum of the Moon. Het licht van de maan, de bijbehorende geluidscompositie en de hele ervaring zal bezoekers betoveren in de Sint-Pieterskerk van Puurs. Van 27 december tot 31 januari 2022.

De Winter van cc Binder
Cc Binder programmeert voor de Winter van Puurs-Sint-Amands. Zo is de rondzwervende theatershow 'Peregrinus' één van de blikvangers. De gerenommeerde show uit Polen reisde al de hele wereld rond en komt op zaterdag 18 december naar het Dorpshart in Puurs. The Radar Station speelt een Oorverwarmer-concert op woensdag 22 december. Jasper Steverlinck brengt 'Churches' naar de Sint-Pieterskerk op zaterdag 8 januari. En op 30 januari kun je genieten van het nieuwjaarsconcert door Nuove Musiche in de theaterzaal.

Nieuwjaarsdrinks
Puurs-Sint-Amands klinkt samen met zijn inwoners op 2022. Op zondag 9 januari op de Kaai in Sint-Amands en op zondag 16 januari op het Dorpshart in Puurs. Binnenkort kun je daarvoor gratis inschrijven via de webwinkel.

Ontdek het hele winterprogramma op www.wintervanpuurssintamands.be.