1. Adrien Tirtiaux (1980, Etterbeek) 

Helix#4 – afdak van brasserie DEKOL  

ROUTE: Het werk van Tirtiaux hangt onder het afdak van Brasserie De Kol aan cc Binder (Forum 9, Puurs. Kijk dus even goed omhoog en zoek Helix4#.

Adrien Tirtiaux woont in Antwerpen en is architect van opleiding. Hij volgde ook een opleiding tot beeldend kunstenaar bij de Akademie der bildenden Künste in Wenen.  

Hij werkt zowel als autonoom kunstenaar als in het collectief HOTEL CHARLEROI dat hij oprichtte in 2009.  

Met zijn installaties en constructies probeert hij de relatie met de omgeving vast te leggen en erop in te spelen. Tirtiaux observeert de wereld en experimenteert ermee. Met zijn sculpturen heeft hij niet de ambitie om een functionele ingreep te doen, wel om een mentale nieuwe verbinding te realiseren. Hij stelt zich ook tot doel de aarde te verbinden met de blik op de hemel. 

Tirtiaux gebruikt vaak interactie en publieksparticipatie om zijn projecten te realiseren of te vervolledigen. Zijn werk was onder meer te zien in Manifesta (2008), IKOB (2014) en Martha Herford (2017). 

Deze info en nog veel meer lees je op: 

 
ROUTE: Wandel cc Binder uit en steek de parking over. Steek ook de parking voorbij het vaccinatiecentrum over, tot je op het grasplein komt. Helemaal achteraan op het gras, in de hoek, vind je ‘Guillotines in love’ van Ryan Cullen.   


  Naar 2. Guillotines in Love