Jasper Steverlinck zorgt voor hemelse klanken in de kerk

26
nov
2021

De engelenstem van Jasper Steverlinck komt helemaal tot zijn recht in de kerk. Daarom trekt hij momenteel door Vlaanderen met zijn Churches Tour. Op vrijdag 29 april houdt hij halt in de Sint-Pieterskerk in Puurs. Jasper klapt al even uit de biecht …

Waarom zoek je je heil in de kerk?

“Wie mijn muziek een beetje kent, weet dat veel songs iets weg hebben van anthems. Dat zijn kerkliederen die een bepaalde grootsheid hebben. Je herkent dat bijvoorbeeld in mijn nummer ‘Broken’. In grote ruimtes met een goeie galm komen zulke songs helemaal tot leven. Bovendien heb je in de kerk een spirituele sfeer die het optreden een bijzondere dimensie geeft, mooi meegenomen voor mezelf en het publiek.”

Kom je alleen of met een band?

“Ik breng mijn beste vriend en muzikale compagnon Valentijn Elsen mee. Hij begeleidt me op piano en orgel. Zelf neem ik er mijn gitaar bij. We doen het met ons tweetjes. Verwacht dus geen flitsende show met drums en zotte effecten. Het wordt intiem, met  lichtcreaties die de kerk sfeervol in de kijker zetten. En voor wie het zich afvraagt: het is niet de bedoeling dat we daar zitten klappertanden in een koude kerk, dus er is wel íéts van verwarming voorzien.”

 

“Ik ben ongelofelijk blij dat ik eindelijk weer kan optreden.”

 

Welke nummers zul je zoal brengen?

“Het bijzondere aan deze tour is dat ik me niet focus op één album. Je mag een mix verwachten. Ik breng nummers van Arid, de groep waarmee het voor mij allemaal begon. Mogelijks hoor je ook wat covers uit het tv-programma Liefde voor Muziek. En uiteraard speel ik ook songs uit mijn solocarrière. In primeur hoor je trouwens enkele nummers van de nieuwe plaat waaraan ik nog werk. Het is altijd tof om die te testen bij het publiek en er dan eventueel nog wat aan te sleutelen.”

Hoe hard kijk je ernaar uit om naar Puurs af te zakken?

“Héél hard. Door corona hebben we lang niet voor een publiek mogen spelen. Ik ben ongelofelijk blij dat dat eindelijk weer kan. We zijn ook van plan om in elke kerk andere dingen te doen. Omdat ik maar één muzikant aan mijn zijde heb, geeft dat een enorme vrijheid om ‘in het moment’ te spelen. Wie weet zing ik nog eens ‘Life On Mars’ of waag ik me aan Nessun Dorma van Puccini. Alles kan.”

Duivelse dilemma’s voor Jasper

  • Alleen of met een volledige band optreden?

Dan toch solo, omdat dat makkelijker is. Met een band spelen is fantastisch, maar niet evident. Je moet constant zoeken naar het juiste evenwicht zodat je stem en tekst hoorbaar blijven.

  • Eenzaam werken aan een plaat of optreden voor publiek?

Optreden! De toehoorders zijn mijn klankbord, met hen in interactie gaan: daarvoor doe ik het. Dat geeft me zoveel energie dat ik achteraf wel vol enthousiasme de studio induik.

  • Liefde voor Muziek of The Voice van Vlaanderen?

Hmmm, moeilijk te vergelijken. Aan het ene programma deed ik mee als deelnemer, aan het andere als coach. Maar beiden waren een fantastische ervaring. Als ze me nog eens vragen als coach voor de The Voice zeg ik graag ja.

Jasper Steverlinck

Foto boven: Charlie De Keersmaecker
Foto onder: Frank Emmers