Winter van Puurs-Sint-Amands 2023

26
okt
2023

Vanaf 8 december komt de immens populaire winterbar weer naar Puurs. En na vier jaar hoort daar opnieuw een ijspiste bij. Mét echt ijs! De winterbar en ijspiste herrijzen in Park Fort Liezele. Puurs-Sint-Amands en cc Binder zorgen voor een warme winter vol activiteiten en ontmoetingen.

Winterbar & ijspiste

De winterbar én ijspiste vind je deze winter in Park Fort Liezele. Schaatsen op echt ijs, een gezellige wintertuin en fonkelende winterbar zorgen voor een magische winter.

Zo'n 70 lokale verenigingen baten samen de winterbar en ijspiste uit. "Toch weer mooi hoe het verenigingsleven weer de handen in elkaar slaat", zegt Hilde Van der Poorten, schepen van evenementen. "Zo kan elke vereniging de kas nog eens goed spijzen om hun werking verder uit te bouwen. Win win!" 

De ijspiste heeft een curlingbaan. Dus komt ook het curlingtoernooi terug. In de twee weken voor de kerstvakantie krijgen de Puurs-Sint-Amandse scholen de kans om met de leerlingen te komen schaatsen.

Kerstmarkt en gezellige wintersfeer

Puurs-Sint-Amands zet extra in op gezelligheid en kerstsfeer in het centrum. De energiezuinige winterverlichting gaat de lucht in, de gevel van het gemeentehuis wordt weer een prachtig kersttafereel én op het Dorpshart vind je een gigantische kerstbal waar je samen in kunt zitten om een leuke foto te maken. Ook in de andere woonkernen branden de lichtjes tijdens deze winterperiode.

Op zondag 17 december kun je kuieren op de kerstmarkt in Puurs-centrum. Je vindt er niet enkel marktkramers maar ook de lokale verenigingen. Ook de handelaars zijn open en ontvangen je met open armen.

Kunst in Puurs

De negende editie van Kunst in Puurs (KIP) wordt opnieuw een kunstroute die je meeneemt langs hedendaagse kunst in onze openbare ruimte. Wilfried Cooreman selecteert samen met cc Binder enerzijds opkomende, anderzijds gevestigde nationale en internationale kunstenaars. Volg de KIP-route van 15 december tot en met 29 februari 2024.

Nieuwjaarsdrinks

Naar goede gewoonte klinkt Puurs-Sint-Amands op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsdrinks. Op zondag 7 januari op de Kaai in Sint-Amands en op zondag 14 januari op het Dorpshart in Puurs. Op voorhand even inschrijven voor één van de drinks is de boodschap!

De Winter van cc Binder

Cc Binder programmeert voor de Winter van Puurs-Sint-Amands. Op zaterdag 9 december betovert de vuurshow 'Hope' het publiek. HOPE ontstond vanuit het verlangen een hoopvolle boodschap te brengen naar de verwarrende wereld daarbuiten. Kleed je lekker warm aan en geniet op het Kerkplein van de gratis show. Twee intieme Oorverwarmer-concerten op een unieke locatie geven een muzikale toets aan de Winter van Puurs-Sint-Amands.

Eindejaarsactie

De UNIZO-afdeling van Puurs-Sint-Amands organiseert ook dit jaar weer een eindejaarsactie van 1 tot en met 31 december 2023. Bij elke aankoop ontvang je een lotje. Geef het ingevuld terug aan je favoriete handelaar. Tijdens de tussentijdse trekkingen kiest een onschuldige hand twee winnaars bij elke handelaar. De andere lotjes gaan mee in de pot voor de grote trekking tijdens de nieuwjaarsdrink. Je maakt dan kans op één van de hoofdprijzen. In totaal zit er 15.000 euro in de prijzenpot.

Poëzieweek

De Winter van Puurs-Sint-Amands sluiten we af met de Poëzieweek. Van 25 januari tot en met 31 januari 2024 kan je deelnemen aan verschillende activiteiten in de bib en cc Binder. De weesgedichtenactie komt alvast terug. Heb jij een Puurs-Sint-Amands adoptieraam voor één van de gedichten? Kies je weesgedicht vanaf woensdag 13 december om 10u op weesgedichten.be.

Ontdek alle activiteiten