Veelgestelde vragen vakantieaanbod

Ik wil annuleren, hoe doe ik dat?

Wil je annuleren? Dan gelden volgende regels:

 • Annuleer je een hele week? Dan doe je dat schriftelijk (mail naar vrijetijdsloket@puursam.be) en voor 7u ’s ochtends, voor de aanvang van de eerste opvangdag.
 • Wens je één dag te annuleren? Hou er dan rekening mee dat je altijd minstens drie dagen dient te behouden (betalen). Een vierde en/of vijfde dag kunnen kosteloos worden geannuleerd voor 7u ’s ochtends op de dag van opvang.
 • Uitzondering: In geval van ziekte of overlijden kan er een uitzondering gemaakt worden op de driedagenregel. Een doktersattest is dan vereist!

Is er elke dag vakantiewerking tijdens de schoolvakantie?

Krokusvakantie: ja. Paasvakantie: geen opvang op Paasmaandag 5 april 2021.
 

Mijn kind komt niet de hele week, wat nu?

Wil je jouw kind maar enkele dagen brengen? Dat kan. Bij de inschrijving kies je eerst de week en in een volgende stap kan je dan de dagen kiezen waarop je kind naar de opvang komt. Per week moet je kind wel minstens 3 dagen komen. Heb je maar voor 1 of 2 dagen opvang nodig? Bekijk dan even of je geen andere oplossing hebt.
Zijn of haar plaatsje blijft wel bezet en wordt niet ingenomen door iemand anders. Zo blijft de bubbel onveranderd en bestaat die de hele week uit dezelfde kinderen en begeleiding.
 

Mijn kinderen zitten in verschillende leeftijdsgroepen. Kunnen ze opgevangen worden op dezelfde locatie?

Broers en zussen worden zo veel mogelijk op dezelfde locatie opgevangen.
 

Wanneer kan ik mijn kind komen afzetten?

Énkel tussen 8u en 9u ’s ochtends op de ingeschreven weeklocatie. Doe je dat op een locatie waar zich meerdere bubbels bevinden? Kies dan de juiste ingang: ze worden goed aangeduid.
 

Wanneer kan ik mijn kind weer komen halen?

Énkel tussen 16.30u en 17.30u ’s avonds op de ingeschreven weeklocatie. Doe je dat op een locatie waar zich meerdere bubbels bevinden? Kies dan de juiste ingang: ze worden goed aangeduid.
 

Wat met de Grabbelpas-activiteiten/daguitstappen?

Je kunt je kinderen niet inschrijven voor Grabbelpas-activiteiten/daguitstappen. Enkele van deze activiteiten nemen we op in ons dagprogramma van het vakantieaanbod. Een mooi extraatje voor de kinderen!
 
Wat met voor- en naopvang?
 
Er is geen voor- en naopvang voorzien. De kinderen kunnen dus blijven van 8u tot 17.30u op de ingeschreven weeklocatie. Zo blijven de kinderen de hele dag in de bubbel bij dezelfde begeleiders. Dat is extra veilig voor de kinderen en onze medewerkers en vrijwilligers.
 

Welke (hygiëne)maatregelen nemen jullie?

 • In JOC WIJland brengen we drie bubbels tegelijk onder. Daarom bouwen we daar een extra tentconstructie (een stevige hal met vaste vloer) en hebben we extra ruimte.
 • In JOC WIJland worden extra sanitaire voorzieningen geplaatst om de bubbels gescheiden te houden.
 • In de sporthallen zit telkens 1 bubbel.
 • Wanneer spel- of sportmateriaal tussen de verschillende bubbels reist, wordt het steeds gereinigd.
 • Sport en spel met te veel fysiek contact worden niet georganiseerd.
 • We voorzien telkens een aparte in- en uitgang per bubbel. Zo blijven ze goed gescheiden.
 • We starten een routine voor alle kinderen: voor en na elke activiteit én voor en na het eten wast iedereen zijn handen.
 • Verder volgen wij de hygiëneregels van Kind en Gezin, van VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk) en van de Ambrassade.
 

Zijn er buiten ons vakantieaanbod nog opvangmogelijkheden?

Ferm kinderopvang heeft plaats voor 50 kinderen in Sint-Amands.