Nieuwe jongerenplek: inspiratie gezocht! 

27
feb
2023

Recht tegenover Park Fort Liezele komt een gloednieuwe jongerenplek. De grote lijnen zijn alvast uitgestippeld. Maar de concrete invulling? Daar mogen onze jongeren zelf hun zegje over doen! 

Extra ruimte aan JOC WIJland 

De nieuwe jongerenplek komt naast JOC WIJland – aan de andere kant van de Fortbaan die trouwens autoluw zal worden. Enkele blikvangers die je mag verwachten? 

  • Een skatepark en pumptrack 

Er komt een skatepark van 500 m2 voor skateboarders, rollerbladers en BMX’ers. Én een pumptrack van 2.500 m2. Dat is een aaneengesloten parcours van bulten en bochten voor alles op wieltjes – we voorzien een aparte lus voor volwassenen en kindjes. 

  • Een groene oase 

Op de jongerenplek zal ook ruimte zijn voor rust en stilte.Het nu al aanwezige groen wordt verstevigd met de uitbreiding van grachten en de bescherming van bomenrijen. Hier zul je kunnen uitblazen op een zitplek aan een vlonder. Wist je trouwens dat dit groene paradijsje nu al de aanvliegroute is voor vleermuizen die hun thuis hebben in het fort van Liezele? Iets om in ere te houden. 

De nieuwe jongerenplek zou afgewerkt moeten zijn in 2024. Samen met Park Fort Liezele vormt het dan een recreatiegebied van 6.000 m2 waar jong en oud kan ontspannen.  

RUP WIJland Vijverbos 

De jongerenplek komt op voormalig landbouwgebied. Dat werd via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) herbestemd naar recreatiegebied. In datzelfde RUP werden nog achterhaalde bestemmingen aangepast. Zo stonden de gebouwen van jeugdverenigingen Chiro, KSA en KAJ nog in woonuitbreidingsgebied. Ook dat is herbestemd naar recreatiegebied om de toekomst van de jeugdsite rond JOC WIJland veilig te stellen. 

Nieuwe jongerenplek

Jongeren mogen zegje doen

Geen jongerenplek zonder inbreng van … jongeren! Voor hén maken we de plek, dus we willen dat ze aan hun wensen voldoet. Die kunnen ze laten horen op zaterdag 22 april van 14u tot 18u.  

Aan JOC WIJland mogen ze duidelijk maken hoe het skatepark en de pumptrack van hun dromen eruitziet. Ook niet-skaters zijn welkom. Want we zijn benieuwd naar ideeën van jongens én meisjes voor de totale inrichting van de jongerenplek! Het wordt een toffe namiddag vol workshops, initiaties, muziek, … En speciaal voor de gelegenheid zullen er ook skatetoestellen staan.

Skateramp tijdens paasvakantie 

Om alvast in de sfeer te komen, krijgt JOC WIJland van 31 maart tot 23 april een miniramp. Zo kunnen skaters er de zotste toeren uithalen. In de paasvakantie zijn er ook skateworkshops.