Open Monumentendag 2022

28
jul
2022

Het thema

De 34ste editie van Open Monumentendag staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Ook jij bent welkom om te ontdekken hoe de erfgoedplekken uit het verleden zich klaarstomen voor de toekomst.

Duurzaamheid is een actueel en hip thema waarrond de laatste tijd veel te doen is binnen de erfgoedsector. Het thema kan via vier invalshoeken benaderd worden: herbestemming & restauratie, de omgeving, gemeenschapsvorming en circulariteit. 

Erfgoed in Rivierenland

In Rivierenland vinden elk jaar heel wat boeiende activiteiten plaats tijdens Open Monumentendag. Puurs-Sint-Amands zet haar schouders onder een regionale programmabrochure, samen met de andere gemeenten uit de regio en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst IGEMO. In deze brochure vind je meer informatie over alle sites met exclusieve activiteiten én de verschillende monumenten die uitzonderlijk hun deuren openen op 11 september 2022.

Ontdek de brochure  

Expo Keure Puurs 730

Het verhaal van de privilegiebrief is de kern van het verhaal, maar tevens ook de aanleiding om een reis door de tijd te maken en de bijzonder boeiende geschiedenis te vertellen van het domein Pudersse. 

Naast de Keure van Puurs, worden ook de Keure van Sint-Amands en Ruisbroek toegelicht.

Alle info over de expo  

Duurzaam malen

Watermolens waren eeuwenlang een duurzame manier om te malen. In Liezele gebeurde dat sinds 1636 in de Schemelbertmolen. Een blik achter de schermen van de Schemelbertmolen in Liezele op zondag 11 september.

meer info