Nevermore. Tentoonstelling Action Painting en fotografie door Aline Leysen

Action Painting en fotografie gebaseerd op onze micro- en macrowereld vol persoonlijke mindfulness

Als creatief persoon deel ik mijn visie en bewondering voor kunst met mijn studenten, in de overtuiging dat kunst een verschil kan maken voor de wereld. Het kan veel mensen, die niet verblind zijn door materialisme, een glimlach bezorgen. Een van mijn favoriete citaten; "Kunst is een leugen die ons de waarheid doet begrijpen" ~Picasso. Kunst kan ons dus op een uitgesproken manier een verhaal vertellen.
Een tijdje verloor ik die visie zelf en mijn eigen glimlach. Ik heb een aantal tegenslagen gehad…, ik had een paar moeilijke jaren niet beseffend dat het niet zo moeilijk is om die blinddoek af te doen. Ik verloor zelfs het plezier om zelf kunst te maken. Wat ik anderen leerde, was ik zelf vergeten...
We vergeten allemaal wel eens de kleine dingen in het leven. Sommige dingen kunnen zo mooi zijn en ons, op een gouden bord gepresenteerd, de reden geven om voor het leven te vechten, van het leven te houden, het leven te voelen.
Een kleurrijke vlinder, een regendruppel die op het dak valt, een hert dat rondspringt in het bos, een regenboog in de lucht, een rode roos die aan onze boom groeit...
De schoonheid van de natuur, elke kleur, elke vorm, de energie van de natuur, … De turbulentie ervan is ontembaar! Deze kracht is zo adembenemend. Ik was vergeten hoe mooi het universum kan zijn.
In kunst en liefde kan instinct voldoende zijn. Stap voor stap vond ik dit instinct weer en ik ben meer dan klaar om mijn zoektocht naar het perfecte beeld van de gelijkenis van micro- en macrokosmos te hervatten. In deze werken vind je mindfulness en magie. Je zal jezelf vinden.
Elk kunstwerk staat voor deze zoektocht, de kracht van de natuur, het begin en tegelijk het einde van de micro- en macrokosmos. Elke kleur en vorm heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen energie. Als je dit beeld van de natuur niet ziet of voelt, weet ik zeker dat je zal genieten van de schoonheid, de eenvoud van kleuren en vormen. Mijn werk vertegenwoordigt een romantisch gevoel van de werking van verf. Mijn werk leeft, net als ik... Voortdurend aan het veranderen... Groeien... Tot het einde.
Mijn fotografie helpt me om speciale beelden te vereeuwigen en is de drijfveer achter mijn schilderijen. Natuur versus industrie... onze macrokosmos.
Laat me je gewoon meenemen op reis, mijn reis. Ik kijk niet meer om en ga op weg… vooruit … mijn eigen weg. Een knipoog voor iedereen.
NEVERMORE.

Wanneer

van za 25 maart 2023 om 19:00 tot vr 21 april 2023 om 19:00

Waar

cc Binder - exporuimte BAAK

Forum 9
2870 Puurs-Sint-Amands

Prijs

Gratis

Meer info