Museum Fort Liezele is klaar!

Op 1 mei opent Museum Fort Liezele opnieuw zijn poorten. Het kreeg een totale make-over en brengt nu onvertelde verhalen uit het verleden.
Feestelijke opening op 1 mei: mis het niet en boek nu je ticket
Wil je mee onderdeel uitmaken van de geschiedenis van Fort Liezele? Koop alvast je ticket voor de openingsdag van het fort op 1 mei. Je ziet het vernieuwde museum in primeur én geniet van feestelijke extra’s.
Feestelijk programma
Ga als allereerste op verkenning in de vernieuwde museumzalen. Een audiogids vertelt je het volledig verhaal. Liever in het kielzog van een échte gids? Vergeet die dan tijdens je reservering niet bij te boeken.
Op de openingsdag is er voor jong en oud entertainment voorzien. Reken op een warm welkom, feestelijke acts, een flitsende fotobooth en een uitgebreid doeprogramma op de binnenkoer! Er zijn knutselactiviteiten, soldatenworkshops, vertelmomenten, … Zo word je ondergedompeld in een bruisend geschiedenisbad.
Tickets
De openingsdag kun je enkel bijwonen met een museumticket op zak. Dat boek je op www.fortliezele.be/tickets (je kiest voor een bezoek op 1 mei en selecteert een tijdslot). Goed om te weten: inwoners van Puurs-Sint-Amands betalen voor een standaardticket maar 9 in plaats van 12 euro.
Uniek: logeren in het fort Zou jij wel eens in het fort willen overnachten? Dat kan! Want twee ruimtes zijn omgetoverd tot gastenkamers. Daarin vind je elementen uit het militaire leven, gecombineerd met hedendaags comfort zoals een douche op de kamer. Surf voor meer info naar: www.fortcafe-debatterie.be/erfgoedlogies. |
Op ontdekking in het vroegere fortleven
Wist je dat het fort van Liezele het best bewaarde fort uit de Antwerpse fortengordel is? Iets om trots op te zijn. Daarom brengen we fortverhalen die nooit eerder verteld geweest zijn samen op één plek.
Via een moderne museumbeleving ontdek je het antwoord op vragen als:
- Waarom bouwde men hier een fort en wat was de rol ervan in de Eerste Wereldoorlog?
- Wat had zo’n fort vroeger allemaal nodig van infrastructuur, wapens en bemanning?
- Hoe zag het leven eruit begin twintigste eeuw: in het fort én daarbuiten?
Museum Fort Liezele herbergt ook een indrukwekkende collectie van authentiek materiaal gebracht op een moderne manier. Denk aan echte kanonskogels, geweren, kostuums, onteigeningsbrieven en fiches van soldaten.
Blikvanger: virtual reality in het museum Benieuwd hoe een kanon in het fort werkte? Via een virtualrealitybril lijkt het alsof je in de geschutskoepel van weleer staat. |
Kunst in het fort
Museum Fort Liezele wordt ook dé plek voor aangrijpende expo’s. Maak kennis met het werk van:
- Nikolay Karabinovych (1986, Oekraïne). Hij richt zich met zijn werk op de dramatische sociale gebeurtenissen in Oost-Europa. Daarbij zet hij verschillende media in zoals video, geluid, tekst en performance.
- Šejla Kamerić (1976, Bosnië-Herzegovina). Deze beeldende kunstenares was zestien toen de oorlog in Bosnië en Herzegovina begon. Haar werk is gebaseerd op herinneringen en neemt je mee naar de wereldwijde ruimtes van ontheemding en discriminatie.
Deze expo loopt van 1 mei tot 26 november en is toegankelijk met een geldig ticket voor Museum Fort Liezele.