Dichter bij Water: Haikuwandeling met Lotte Dodion

Ga samen met Lotte Dodion op haikuwandeling! Op deze mooie Pinksterzondag gaan we samen op wandeling, waarna we op een mooie plek in de natuur, aan het water, haiku's zullen schrijven en ideeën zullen uitwisselen, natuurlijk met behulp van Lotte en haar vakkennis.

We komen samen aan het Glazen Huis op de Kaai in Puurs-Sint-Amands.

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris.
In 2022-2023 is ze een van de vijf Stadsdichters van Antwerpen.

Haar gedichten zijn toegankelijk en eigenzinnig. Haar optredens zachte donderpreken. Dodion stond op tal van festivals in binnen- en buitenland o.a. Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Poetry International, Ars Poetica, Incubate en Lowlands. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Turks en Arabisch.

Ook wanneer Lotte niet schrijft of optreedt, slingert ze poëzie en verwondering binnen in het leven van alledag: ze zet poëzieprojecten op waarin ze experimenteert met social design en mensen aan het schrijven krijgt. Zo bracht ze via poëzie slachtoffers en daders van zware misdrijven bij elkaar, schreef kortverhalen met overlevers van de Tweede Wereldoorlog en begeleidde een theatertraject waarin chronisch zieke patiënten ervaringen delen met vrienden en familie. In aanloop naar de Olympische spelen in Tokio richtte Lotte STUDIO HAIKU op, een mobiel atelier dat naar plekken reist waar poëzie vaak ver zoek is. In ziekenhuiskantines, vrouwenshelters en rust-en-verzorgingstehuizen maakt ze met bezoekers en bewoners haiku-medailles: alternatieve medailles voor de ‘atleten van het gewone leven’.

Facebook & Instagram: @studiohaiku.be & @lottedodion

Wanneer

zo 5 juni 2022 van 10:30 tot 12:30

Waar

Kaai Sint-Amands

Kaai z/n
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

€7.00

Organisatie en contact

cc Binder Puurs

Forum 9
2870 Puurs