Feestelijke Opening - Museum Fort Liezele

Op 1 mei opent Museum Fort Liezele opnieuw zijn poorten. Het kreeg een totale make-over en brengt nu onvertelde verhalen uit het verleden.

✨ Boek je ticket voor de opening ✨

Wil je mee onderdeel uitmaken van de geschiedenis van Fort Liezele? Koop alvast je ticket voor de openingsdag van het fort op 1 mei. Je ziet het vernieuwde museum in primeur én geniet van feestelijke extra’s.

Ga als allereerste op verkenning in de vernieuwde museumzalen. Een audiogids vertelt je het volledig verhaal. Liever in het kielzog van een échte gids? Vergeet die dan tijdens je reservering niet bij te boeken.

Op de openingsdag is er voor jong en oud entertainment voorzien. Reken op een warm welkom, feestelijke acts, een flitsende fotobooth en een uitgebreid doeprogramma op de binnenkoer! Maak je eigen klaproosbroche, verkleed je als soldaat en ga op de foto, volg een echte soldaten boot camp, luister naar een vertelster die verhalen brengt uit WOI of krijg een echte nepwonde… Zo word je ondergedompeld in een bruisend geschiedenisbad.

De openingsdag kun je enkel bijwonend met een museumticket op zak. Dat boek je op www.fortliezele.be/tickets (je kiest voor een bezoek op 1 mei en selecteert een tijdslot). Goed om te weten: inwoners van Puurs-Sint-Amands betalen voor een standaardticket maar 9 in plaats van 12 euro.

💡 Op ontdekking in het vroegere fortleven 💡

Wist je dat het fort van Liezele het best bewaarde fort uit de Antwerpse fortengordel is? Iets om trots op te zijn. Daarom brengen we fortverhalen die nooit eerder verteld geweest zijn samen op één plek.

Via een moderne museumbeleving ontdek je het antwoord op vragen als:

❓Waarom bouwde men hier een fort en wat was de rol ervan in de Eerste Wereldoorlog?
❓Wat had zo’n fort vroeger allemaal nodig van infrastructuur, wapens en bemanning?
❓Hoe zag het leven eruit begin twintigste eeuw: in het fort én daarbuiten?

Museum Fort Liezele herbergt ook een indrukwekkende collectie van authentiek materiaal gebracht op een moderne manier. Denk aan echte kanonskogels, geweren, kostuums, onteigeningsbrieven en fiches van soldaten.

👀 Blikvanger: virtual reality in het museum 👀

Benieuwd hoe een kanon in het fort werkte? Via een virtualrealitybril lijkt het alsof je in de geschutskoepel van weleer staat.

Wanneer

ma 1 mei 2023 doorlopend.

Waar

Museum Fort Liezele

Fortbaan 2
2870 Puurs-Sint-Amands

Prijs

€9.00

Meer info

Organisatie en contact

Gemeentebestuur Puurs-Sint-Amands

Hoogstraat 29
2870 Puurs-Sint-Amands