Dichter bij Water: Filmvertoning 'Het Loze Vissertje'

Een visser, die als het regent graag zijn lijntje uitgooit in het riet, gaat de strijd aan met een ruiter uit de stad om de gratie van een molenarin. Het verhaal dat het bekende liedje voorafgaat.

In de getijdenmolen in Rupelmonde werden in januari 2021 de opnames gemaakt voor de kortfilm Het Loze Vissertje, gebaseerd op het eeuwenoud volkslied. Het is het regiedebuut van Wim Temmerman, die al meer dan 20 jaar als lichtman meewerkt aan heel wat Vlaamse films, maar ook internationale topproducties.

Fleur van Groningen maakt in deze film haar debuut als actrice, meteen een hoofdrol, naast Wietse Tanghe (In Vlaamse velden) en Bert Huysentruyt (Zingaburia). De filmmuziek werd gecomponeerd door Frédéric Vercheval, die het project in 2019 uitkoos op de Musical Date van het Brussels Short Film Festival, waar Het Loze Vissertje de Sabam-prijs won. Veerle Appelmans produceerde de kortfilm voor Vivi Film.

Deze film wordt doorlopend getoond in de kerk van Sint-Amands, tussen 13.00u en 17.00u op 5 juni, in kader van het literair festival 'Dichter bij Water', dat plaatsvindt op de Kaai van Sint-Amands.

Wanneer

zo 5 juni 2022 van 13:00 tot 17:00

Waar

Sint-Amanduskerk

Kaai 1
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

Gratis