Erfgoeddag: wat maakt een huis tot een (echte) thuis?

8
jan
2024
EGD_24_campagnebeeld

Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag op zondag 21 april 2024 zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer! 

Expo in erfgoeddepot

De Werkgroep Erfgoed creëert een mooie tentoonstelling in het thema 'Thuis'. Op 21 april 2024 bewonder je die in het erfgoeddepot in Ruisbroek. De expo katapulteert je naar het 'thuis' van het verleden en de toekomst en weer terug naar het heden. Het erfgoeddepot bevindt zich in de oude pastorie in Ruisbroek. Gratis toegang.

Op zondag 21 april gaat bovendien een gezellig voorleesmoment door in het erfgoeddepot. Dat voorleesmoment voor kinderen staat helemaal in het teken van het thema 'Thuis'

  • 14u - 14.30u: voorleesmoment kleuters
  • 15u - 15.30u: voorleesmoment voor kinderen 6+

Bezoek Museum Fort Liezele

Bezoek het vernieuwde Museum Fort Liezele op Erfgoeddag. Want Fort Liezele is het best bewaarde fort van de vesting Antwerpen. Het Museum Fort Liezele werpt een blik op het ontstaan en de rol van Vesting Antwerpen, met focus op de prille oorlogsmaanden van 1914. Het is een modern interactief museum geworden. Helemaal de moeite waard om te ontdekken!

Plan je bezoek