Dichter bij water - literair festival

Sint-Amands, dorp van water en woord, is de plek voor "Dichter bij water", het nieuwe literair festival aan de Schelde. Op Pinksteren vind je naast de traditionele boekenmarkt, een initiatief van d'Harmonie, heel wat literaire activiteiten: Maud Vanhauwaert stelt ons nieuwste gemeentegedicht voor, Lotte Dodion speelt met ons haar pannenkoeken-taartjes-koekjes-haiku-bingo, bezoek de expo van Dirk Braeckman in het Emile Verhaerenmuseum. Kuier langs het water en laat je verleiden door theatergezelschap Firma Vink of duik mee in onze verhalencaravan. Luister hoe Lidewij Nuitten ("Iedereen Beroemd") verhalen sprokkelt bij "waterbouwers van de Schelde" ...
Ga zeker ook eens langs bij de Poëziekiosk, voor wat afhaalpoëzie, de afhaalchinees van de poëzie. Of zet je bij in onze woonwagen, waar de heerlijkste verhalen worden verteld.
Bekijk ook de openlucht fototentoonstelling van Rem van den Bosch "When comes the flood", met foto's genomen in de dorpen langs de Schelde. Over hoe hoog het water zou staan mochten we niks ondernemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Dichter bij Water - Ouwerkerk (NL)
In het najaar vindt het gelijknamige festival plaats aan de Oosterschelde, bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk (NL). Een divers programma voert je mee via de Watersnoodramp van 1953, langs het heden, naar het einde van deze eeuw met water, klimaat en zeespiegelstijging als centraal thema. Het programma zal later bekend worden gemaakt op watersnoodmuseum.nl

Verbonden met het Watersnoodmuseum
Anderhalve eeuw geleden maakte de bouw van een dam een einde aan de directe verbinding tussen de Schelde en de Oosterschelde. Tussen Sint-Amands en Ouwerkerk. Met het dichtersfestival Dichter bij Water herstellen het Watersnoodmuseum en de gemeente Puurs-Sint-Amands deze oude connectie, met wederom het water als verbinder, als inspirator maar ook als waarschuwing. Dichter bij Water, één festival met twee locaties.

Wanneer

zo 28 mei 2023 van 08:00 tot 18:00

Waar

Kaai Sint-Amands

Kaai z/n
2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

Gemeentebestuur Puurs-Sint-Amands

Hoogstraat 29
2870 Puurs-Sint-Amands