WIL (EXTRA VOORSTELLING)

Bindertip van Bjarne van de filmwerkgroep: 'Met Wil teleporteer je jezelf terug naar de Duitse bezetting in Antwerpen van 1942. Verwacht je aan een intense film die je op het puntje van jouw stoel laat zitten. Een cast van jewelste met een hoog Hollywood aan de Schelde gehalte. Deze film is één van de beste Vlaamse oorlogsfilms van de afgelopen jaren en kan daarnaast ook wel eens de beste Vlaamse film van dit jaar worden. Wacht daarom zeker niet tot hij op Netflix verschenen is. Deze WIL je echt in de cinema gezien hebben.'


Een ijzersterke Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet tillen de spanning naar een ongekend niveau. In een grauw Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verdeeld door bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders, speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie aangewakkerd door een tweestrijd tussen goed en kwaad. Een duistere pagina uit ons Belgisch verleden, beschreven door auteur Jeroen Olyslaegers in zijn boek WIL.


1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?


In andere belangrijke rollen vinden we onder meer de volgende kleppers van eigen bodem: Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans en Jan Decleir.


WIL is Tim Mielants tweede film na De Patrick, die zowel nationaal als internationaal op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij ook al o.a. de internationale succesvolle reeksen Peaky Blinders, Legion en The Terror, maar vooral ook The Responder waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incluis Beste Serie) scoorde. Carl Joos (De Premier, Ritueel), schreef het scenario van de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald werd, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.


Kijkwijzer: 16

Wanneer

ma 4 december 2023 van 20:00 tot 21:53

Waar

cc Binder - theaterzaal Kollebloem

Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

€6.00

Vrijetijdspas: 5 EUR

Meer info

Organisatie en contact

cc Binder

Forum 9
2870 Puurs-Sint-Amands