🐝 Week van de Bij: Globes (i.s.m. Avila)

Dansend vertellen bijen elkaar verhalen over de wereld om hen heen. Ook mensen eisen een rol op in die verhalen, soms heel nabij en intiem, soms afstandelijk en op industriële schaal. Met de bijen zwermen ook de gedachten van Nina de Vroome uit: van de kleinste cel in een honingraat tot de grootste economie ter wereld brengt haar essayistische natuurdocumentaire Globes de band tussen mens en bij in kaart. Als volleerde verhalenvertellers geven ze allebei vorm aan hun leven onder de zon.

Regisseur Nina de Vroome zakt af naar cc Binder en leidt de film in: “De titel refereert aan werelden, waarvan de aarde er vele omvat. De documentaire neemt de geglobaliseerde economie in beschouwing, maar ook het landschap rondom een bijenkast. Het micro-niveau staat zo altijd in verbinding met het macro-niveau, het lokale met het mondiale. In Globes worden dwarsverbindingen gelegd tussen cultuur en natuur en wordt verkend op welke manieren het begrip ‘ecologie’ een betekenis kan krijgen. Via verschillende ontmoetingen zwermt de film uit en keert steeds weer terug tot een kern, net zoals de bijen die rondvliegen op zoek naar bloemen om daarna beladen met nectar terug te keren naar hun bijenkast.”

Deze gratis vertoning tijdens de Week van de Bij is een samenwerking met Imkervereniging Klein-Brabant Sint-Ambrosius vzw en het online videoplatform www.avilafilm.be ter promotie van Cinébib.

Wat is Cinébib?

Lid van de bib? Met Cinébib stream je films en documentaires op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel en haal de betere cinema in huis!

puurs-sint-amands.bibliotheek.be/cinebib

Wanneer

di 30 mei 2023 van 20:00 tot 21:38

Waar

cc Binder - theaterzaal Kollebloem

Forum 9
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

Gratis

Organisatie en contact

cc Binder Puurs

Forum 9
2870 Puurs