GEANNULEERD: Museum of the Moon (UITGESTELD NAAR VOLGEND JAAR)

Door nieuwe informatie over de specifieke toepassing van de nieuwe coronamaatregelen, moeten we Museum of the Moon nu toch annuleren. Met spijt in ons hart.

Tip: wandel langs de kunstroute 'Kunst in Puurs (KIP)'.

---------------

De maan inspireert en intrigeert. Wie meer wil weten over de maan en zelfs oog in oog wil staan met een gigantische replica kan daarvoor terecht in Puurs. Vanaf 28 december is daar in de Sint Pieterskerk de installatie Museum of the Moon van kunstenaar Luke Jerram te bewonderen.

Dichterbij de maan komen dan bij Museum of the Moon is niet mogelijk. Of je moet toevallig net een astronautenopleiding aan het volgen zijn. De maan van Luke Jerram heeft een doorsnede van maar liefst 7 meter en is dankzij een samenwerking met NASA zeer waarheidsgetrouw en gedetailleerd. Je kunt heel mooi van dichtbij het indrukwekkende krater- en berglandschap van de maan bewonderen.

Doordat de maan van binnenuit is verlicht geeft het Museum of the Moon een mooie gloed. Dat komt heel mooi tot zijn recht in de Sint-Pieterskerk. De bijbehorende soundscape van Dan Jones zorgt dat de installatie een traktatie is voor alle zintuigen. In dit specifieke geval is er ook nog de wisselwerking tussen de kunst en de kerk zelf.

Wanneer

wo 26 januari 2022, do 27 januari 2022, vr 28 januari 2022, za 29 januari 2022, zo 30 januari 2022 van 14:00 tot 22:00

Waar

Sint-Pieterskerk

Kerkplein 1
2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)

Prijs

Gratis

Meer info

Organisatie en contact

gemeentebestuur Puurs-Sint-Amands

Hoogstraat 29
2870 Puurs-Sint-Amands