725 Ruisbroek in 2023

16
jan
2023

Nu feestjaar 730 Puurs op z'n einde loopt, stelt burgemeester van Puurs-Sint-Amands het programma voor van 725 Ruisbroek. Op 22 juni 1298 werd immers de Keure van Ruisbroek verleend. Nu 725 jaar later wordt die historische gebeurtenis gevierd.

In 2023 vieren we 725 jaar Ruisbroek. Om gezellige wintersfeer te creëren, startte het feestjaar alvast met enkele lichtelementen. Op het plein aan de Ijzergieter staan de grote cijfers '725' alvast te pronken. Een mooie verwijzing naar de verjaardag van het verlenen van de Keure.  

Samen met de Ruisbroekse inwoners wordt 2023 één groot feest. Begin maart herdenkt Ruisbroek de historische gebeurtenis in de kerk. "Het wordt een mooi moment om even stil te staan bij de betekenis van de Keure, vroeger en nu. Na een toost op het herdenkingsjaar volgt een prachtig concert van Jef Neve, met de kerk als sfeervolle locatie", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel.

"Voor alle kinderen van de gemeente organiseren we op paasmaandag de paaseierenraap in Hof ter Zielbeek. Iedereen gaat op zoek naar paaseitjes in één van onze knapste groendomeinen", gaat schepen Hilde Van der Poorten verder.

In het derde weekend van mei komt er een topattractie naar Ruisbroek. Samen met heel wat Ruisbroekse verenigingen en organisatoren creëren we Ruisbroek Feest met de gekende ingrediënten: drankjes, hapjes, muziek en toffe ontmoetingen.

Duvel Blues bestaat 20 jaar: dubbel feest dus. Ruisbroek wordt bovendien het decor van Verklapt, een boeiende zomervertelling in openlucht. Begin september sluit de caravan van de Zomer van Puurs-Sint-Amands de muzikale zomer af in Ruisbroek. Het wordt een onvergetelijke avond.

"De Ruisbroekse kermis en de jaarmarkt eind november worden in 2023 grootser dan ooit", vertellen schepenen Yvo Van Damme en Alex Goethals. Tijdens de winter van 2023-2024 is het feestjaar alweer voorbij. Afsluiten doen we in schoonheid: met een prachtige lichtinstallatie wordt Ruisbroek the place to be.